Skrbimo za zdravje otrok!

Uredništvo, 03. februar 2014.

Zdravljenje v edinem obmorskem zdravilišču v Sloveniji z dolgoletno tradicijo.

Ali ima vaš otrok težave z alergijami, dihali, kožo ? Je po poškodbi ali operaciji na gibalih?

V mladinskem zdravilišču Debeli rtič poskrbimo za vašega otroka, ki se srečuje z različnimi otroškimi obolenji ter težavami na območju gibal:

  • Center zdravjaobolenji dihal (pogosti prehladi in bronhitisi, stalni nahodi kot posledica alergij, ponavljajoča se obolenja ušes in grla in astma)
  • obolenji kože (luskavica, atopijski dermatitis)
  • alergijami
  • s funkcijsko prizadetostjo po poškodbah in operacijah gibal

Mladinsko zdravilišče Debeli rtič s svojo čudovito lokacijo in zdravilno mikroklimo se že leta uvršča v sam vrh slovenskih zdravilišč, ki poskrbijo za otroke in mladino z različnimi zdravstvenimi težavami. Ima priznana dva zdraviliška faktorja – blagodejno mikroklimo in morsko vodo, ki dokazano uspešno lajšajo zdravstvene tegobe, ki so povezane z obolenji dihal, ušes, obolenji kože ter alergijami.

Otrokom in mladostnikom pomagamo s programi zdravniške oskrbe, respiratorno fizioterapijo, fizioterapijo za otroke s kožnimi obolenji, fizioterapijo in delovno terapijo za otroke s prirojenimi težavami gibal ter po poškodbah in operacijah ter hidroterapijo v morski vodi. Zdravstvene programe in medicinsko rehabilitacijo izvajamo v skladu s strokovno doktrino za posamezne indikacije oziroma standarde, program pa temelji na klinični sliki oskrbovanca in je v skladu z doktrino rehabilitacijskega programa za otroke, ki ga izvajajo na Pediatrični kliniki v Ljubljani ter otroškem oddelku Inštituta za rehabilitacijo v Ljubljani.

Kako do zdravljenja pri nas?

debeli-rtic-2014Starši, ki imate otroke, ki se jim kronično ponavljajo navedene težave, se posvetujte s svojim otroškim zdravnikom. Le-ta poda nato predlog imenovanemu zdravniku na ZZZS, ki pregleda dokumentacijo in posamezni primer odobri ali zavrne. V primeru, da je zdravljenje odobreno ZZZS izda odločbo, s katero je določen kraj izvajanja in obdobje trajanja ( 14 ali 21 dni) zdraviliškega zdravljenja. V mladinskem zdravilišču Debeli rtič imate dve možnosti sprejema – v skupino s 24 urno prisotnostjo varuha ali v spremstvu staršev. Sprejemi so organizirani ob ponedeljkih, po pošti obvestilo o datumu in uri sprejema.

Za isto kronično bolezen ima otrok pravico uveljaviti zdraviliško zdravljenje enkrat letno (48. člen OZZ), in priporočamo vam, da to pravico izkoristite.

Kako poteka zdraviliško zdravljenje?

Ob prihodu otroka pregleda naša pediatrinja in mu odredi terapije, ki potekajo v dopoldanskem in popoldanskem času v bazenu z ogrevano morsko vodo hotela Arija in na prostem v zelenju urejenega mediteranskega parka, ki se razteza vse do rtiške punte. Med posameznimi terapijami je poskrbljeno tud za različne aktivnosti, tako da otrokom in mladostnikom v zdravilišču nikakor ni dolgčas. Otroci so nameščeni v ličnih sobicah obeh hotelov – Arije in Bora.

Poleg predpisanega programa zdraviliškega zdravljenja pa izvajamo tudi številne druge programe na področju preventive zdravja tako za otroke, kot za odrasle: šolo astme, ki je namenjena otrokom in njihovim staršem, šolo dobre drže, predavanje na temo astma in šport, vodno vadbo, vaje za stabilizacijo hrbtenice in medenice, strokovno vodene fizioterapije, aerobiko, terapevtsko delovno terapijo ter različne programe dietne in zdrave prehrane. Vabljeni!

180913-1-resized

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,553
04.08.2021. ob 20:20
110,204
04.08.2021. ob 20:58
Preberi več

New Report

Close