Sedežna garnitura v manjšem stanovanju

Uredništvo, 15. maj 2015.

V manjših stanovanjih smo ponavadi omejeni s prostori in tudi s prostorom namenjenemu sedežni garnituri, zato je pri tem kosu pohištva pomembno, da nam nudi veliko uporabne površine …

V manjših stanovanjih smo ponavadi omejeni s prostori in tudi s prostorom namenjenemu sedežni garnituri, zato je pri tem kosu pohištva pomembno, da nam nudi veliko uporabne površine, tako za dnevno uporabo, kot za spanje, če se sedežna uporablja tudi za ta namen.

Da pridobimo na prostoru, se lahko odločimo za sedežno garnituro brez opiral in damo večji poudarek sedežnemu delu. Tudi po širini naj sedežna garnitura ne bo preširoka. Namesto masivnih hrbtnih naslonjal, se raje odločimo za premične blazine, s pomočjo katerih z odmikom pridobimo dodaten prostor.

Sedežna garnitura manjših dimenzij (Lima), vendar z veliko uporabnega prostora.

Sedežna garnitura manjših dimenzij (Lima), vendar z veliko uporabnega prostora.

Če nam je pri sedežni pomembno tudi ležišče pri nakupu pazimo, da ni prezahtevno za uporabo in da nam ne zavzame preveč prostora ko je izvlečeno, oziroma nam celo zakrije prehod. Najbolj primeren je sistem ležišča na en preklop, kar pomeni da z enim potegom iz spodnjega dela sedežne garniture izvlečemo ležišče, ki se poravna z sedalno površino.

Mia, sedežna garnitura z izvlečnim ležiščem.

Mia, sedežna garnitura z izvlečnim ležiščem.

Pri sedežnih garniturah, ki se uporabljajo tudi za vsakodnevno spanje, je pomembna  kvaliteta ležišča, ter, da ležišče ni pretrdo in ne premehko. Najbolj optimalno rešitev dosežemo, če izberemo ležišče, katero je izdelano na osnovi vzmetnice. Najbolje pa je , če že ob nakupu ležišče tudi testiramo, če je to mogoče. Saj nam telo kaj hitro pove, kje se dobro počutimo in kje ne.

Sedežna garnitura z izvlečnim ležiščem (Mia).

Life Le (z ležiščem).

Če imamo za sedežno garnituro premalo prostora, je na tržišču veliko raznovrstnih trosedov oziroma kavčev.

Kavč z ležiščem in predalom.

Samostojni trosedi ali fotelji z možnostjo relax funkcije.

Sedežna garnitura manjših dimenzij (Lima), vendar z veliko uporabnega prostora.

V podjetju Žakelj velikost kavča prilagodijo glede na velikost prostora kamor bo umeščen.

Pri izbiri nove zofe za manjši prostor ima pomembno vlogo tudi dimenzijska prilagoditev, kakovost izdelka, všečnost in seveda udobje.

Program oblazinjenega pohištva Žakelj obsega preko 25 različnih modelov sedežnih garnitur, oblazinjenih postelj, oblazinjenih klopi, počivalnikov in dodatkov za dom. Program ima širok izbor tipskih elementov, posebnost ponudbe Žakelj pa je dimenzijska prilagoditev, saj lahko oblazinjeno pohištvo popolnoma prilagodijo potrebam prostora (krajšanje, daljšanje, druge prilagoditve). Kupcem ponujajo možnost strokovnega svetovanja in izmere na domu. Svetovanje je priporočljivo predvsem takrat, ko je  potrebno sedežno garnituro dimenzijsko prilagoditi prostoru.

Celotni program je viden na spletni strani www.zakelj.si ali v poslovalnicah Žakelj po Sloveniji.

Več informacij na spletni strani www.zakelj.si ali tel 04/51 70 550.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,270
14.06.2021. ob 11:27
110,156
14.06.2021. ob 13:47
Preberi več