Se pustite zapeljati embalaži?

Uredništvo, 26. april 2013.

Se pustite zapeljati embalaži? Preverite in rešite kratek kviz!

Kupujete predpakirana živila? Preberete oznake na živilih ali vas premami privlačna embalaža? Consumers International (CI) je skupaj z nekaterimi potrošniškimi organizacijami, tudi ZPS, pripravil kviz na temo hrano, s katerim potrošniki lahko preverijo, ali znajo izbirati živila, ki so dobra za njihovo zdravje. Potrošniške organizacije si namreč prizadevajo za sprejem ukrepov, ki bodo potrošnikom pomagali izbirati živila, ki so dobra za njihovo zdravje.

Rešite kviz in preverite, ali se pustite zapeljati embalaži! Sodelujete lahko do 3. maja 2013.

Pomembno je, da veste, kaj jeste. Zmerna in uravnotežena prehrana je ključnega pomena. “Žal se danes prehranjujemo večinoma nezdravo, ker jemo premalo zelenjave, ker so dnevni obroki preveliki in ker ne zajtrkujemo. Porcije v restavracijah so tako velike, da si lahko glavno jed razdelita dva odrasla. Seveda to velja ob predpostavki, da se prehranjujemo v dnevnem ritmu in jemo 5 krat na dan. Zato načrtujete tedenski jedilnik, v trgovino pojdite s spiskom, kaj potrebujete. Če kupujete predpakirana živila, jih izbirajte s pomočjo “semaforja” za izbiro, ki je objavljen na veskajjes.si,” so sporočili iz ZPS, kjer poudarjajo tudi naj bo “prehranjevanje doma družinski dnevni dogodek, čas za druženje in pogovor.«

Preverite prehranski profil izbranega predpakiranega živila ali pijače na www.veskajjes.si. Na www.zps.si pa boste našli tudi vrsto koristnih nasvetov, kaj in kako kupovati.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,361
12.05.2021. ob 13:12
283,851
17.05.2021. ob 15:28
110,379
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več