Sava Turizem krepi zdravstveno dejavnost

Uredništvo, 26. marec 2014.
Sava-turizem-se-širi

Družba Sava Turizem d.d., je v februarju zaključila nakup ljubljanske družbe Cardial, d.o.o. S tem je postala njena 100-odstotna lastnica, prevzela je tudi vse zaposlene.

Družba Sava Turizem d.d. z nakupom družbe Cardial, d.o.o., v Ljubljani in preoblikovanjem zdravstvenih centrov v Pomurju in na Štajerskem uresničuje strateške aktivnosti nadgradnje zdravstvene dejavnosti. Zdravstveni centri in medicinski center v Ljubljani, ki jih vodi Nusret Čobo, dr. med., spec. internistkardiologodslej delujejo pod skupno blagovno znamko Sava Medical. Zdravstveni turizem širše predstavlja eno najperspektivnejših področij razvojne strategije Sava Turizma.

Družba Sava Turizem d.d., je v februarju zaključila nakup ljubljanske družbe Cardial, d.o.o. S tem je postala njena 100-odstotna lastnica, prevzela je tudi vse zaposlene. Ta sodobni poliklinični diagnostični specialistični ambulantni center, ki opravlja menedžerske in druge preventivne in diagnostične preglede ter zdravljenje, služi kot povezava destinacij  Sava Turizma s celotnim slovenskim prostorom. Pacientom omogoča seznanitev z zdravstvenimi in sprostitvenimi programi  ter njihovo napotitev na preventivne in terapevtske programe oziroma zdravljenje v posamične specializirane destinacije družbe Sava Turizem. Cardial je poleg tega ključno središče Savinega Zdravstva za povezavo z vodilnimi specialisti Slovenije, kot tudi s tujimi gospodarskimi in diplomatskimi  subjekti.

Sava-turizem-se-širi

V skladu s strategijo razvoja Zdravstva so v Zdravilišču Radenci, Termah 3000-Moravskih Toplicah, Termah Lendava in Termah Ptuj oblikovali zdravstvene in t.i. medico-wellness centre, kjer je na enem mestu skoncentrirana celotna zdravstvena ponudba, od preventive do diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije. Predvidena je tudi pridobitev novih koncesij in širitve zdravstvenega programa.

»V Evropi ponujajo različne vrhunske zdravstvene storitve, ki jih izvajajo tudi naši zdravniki, vendar je razlika v tem, da se vse te storitve ponujajo v klasičnih bolnišničnih pogojih. Le redki so centri, ki ponujajo vrhunske zdravstvene storitve v takem okolju, kot ga imajo destinacije Sava Hotels & Resorts in v tem vidimo svojo edinstveno prednost,« je izpostavil direktor zdravstva v Sava Turizmu Čobo Nusret, dr. med., specialist internist  – kardiolog.

S ciljem krepitve zdravstvene dejavnosti, ki temelji na bogati zdraviliški tradiciji in edinstvenih termalnih in mineralnih vodah, v Sava Turizmu vlagajo v razvoj zdravstvene stroke, opreme, novih storitev ter programov.

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
07.07.2021. ob 00:49
284,477
12.07.2021. ob 21:25
110,191
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close