S težavo doživite orgazem?

Uredništvo, 21. julij 2016.

Do težav z doživljanjem orgazma prihaja, ker imajo moški težavo v glavi in ženske v položaju.

Moški imajo težavo v glavi, ženske v položaju

Tisti, ki imajo pogosteje težave z doživljanjem orgazma, najpogosteje za to krivijo velikost moškega spolnega uda, partnerjevo sposobnost za ljubljenje ali pa težavo iščejo v sebi. Znanstveniki pravijo, da so razlogi drugje.

Popolnoma napačno je prepričanje, da je zmožnost doživljanja orgazma odvisno od nas samih, od zaupanja v partnerja ali od spolne odprtosti. Nekateri verjamejo, da je orgazem odvisen od velikosti spolnega uda ali od partnerjeve spolne nadarjenosti, vendar pa posamezniki, ki nikakor ne uspejo doseči vrhunec pogosto iščejo napake v sebi.

Znanstveniki so ugotovili, da je doseganje orgazma odvisno predvsem od lastne anatomije. Za moške to pomeni, da morajo njihovi signali med možgani, hrbtenjačo in spolnim udom delovati pravilno, motnje pri prenosu teh signalov pa lahko vplivajo na erekcijo in ejakulacijo. Pri ženskah pa premikanje oziroma gibanje klitorisa med spolnim odnosom določa, ali lahko doživijo orgazem, dosežen vrhunec pa je odvisen od kota vstopa spolnega uda.

Avtor študije dr. Jason Siegel s Klinike Mayo pravi, da je povezanost med doseženim orgazmom in velikostjo moškega spolnega uda čista anekdota, saj je vse odvisno od živčnega sistema.

Med živčnim sistemom, ki nadzoruje telo v mirovanju in med živčnim sistemom, ki nadzira odziv telesa, mora obstajati ravnotežje, saj se ti senzorični podatki nato obdelujejo v hrbtenjači in možganih, spolni ud pa nato prejme odgovor kaj storiti. Iz študije je ugotovljeno, da je v primeru žensk najboljši dosežek orgazma, da spolni ud vstopi od spredaj. Verjetnost za dosežen orgazem bo večja v misijonarskem položaju, v katerem pride do močnejše vaginalne stimulacije.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,360
12.05.2021. u 13:12
283,841
15.05.2021. u 20:58
110,378
16.05.2021. u 09:34
Preberi več