S koledarji proti socialni izključenosti med otroci

Uredništvo, 04. december 2014.

Otroci so naše največje bogastvo. Radovedno zrejo okoli sebe in skozi igro srkajo vase pomembne informacije, ki jim bodo koristile v življenju. S projektom MALČKI ZA MALČKE želimo organizatorji …

Otroci so naše največje bogastvo. Radovedno zrejo okoli sebe in skozi igro srkajo vase pomembne informacije, ki jim bodo koristile v življenju. S projektom MALČKI ZA MALČKE želimo organizatorji opozoriti na težave socialne izključenosti med otroci in v luči družbeno odgovornosti prispevati k aktivnostim, ki bodo pomembno vplivale na zmanjševanje le-te.

V podjetju Neocelica, vodilnem slovenskem ponudniku shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice, želimo s projektom MALČKI ZA MALČKE pomagati bežigrajskemu Vrtcu Jelka pri nadaljnjem premagovanju socialne izključenosti, saj verjamemo v enake možnosti za vse otroke.

Vrtec-Jelka_slikanje-za-koledar

V tednu otroka, med 6-10. oktobrom 2014 je tako 50 otrok Vrtca Jelka risalo na temo nosečnosti  in novega življenja. Izbranih je bilo 12 risbic, ki so spete v simpatično navihan koledar, ki lahko v luči družbeno odgovornega pridiha krasi tudi vašo steno. Vseh 50 risbic bo naprodaj na posebni dražbi, ves izkupiček licitacije kot tudi izkupiček od prodaje koledarjev, pa bo doniran Vrtcu Jelka za nadaljnje delovanje na področju zmanjševanja socialne izključenosti med otroci.

Verbic_Nada_fotoRavnateljica Nada Verbič: »Vrtec Jelka je javni vzgojno izobraževalni zavod v Ljubljani, kjer se igra, vzgaja in uči 490 otrok od prvega leta starosti do vstopa v osnovno šolo. Vse več je družin, ki že čutijo pomanjkanje, zato nudimo otrokom in družinam različne oblike pomoči. Pripravljamo dobrodelne in prostovoljne aktivnosti, ki zmanjšujejo socialno izključenost in pripomorejo k občutku pripadnosti in povezanosti. Obiskujemo domove za starejše, pripravljamo bazarje, zbiramo oblačila,didaktične in ljubkovalne igrače, zamaške. Pri otrocih razvijamo sočutje, solidarnost, skrb za drugega, sprejemanje drugačnosti, strpnosti in enakosti. Že sedaj znajo pomagati tistim otrokom, ki pomoč potrebujejo. Ker želimo zagotoviti vsem otrokom našega vrtca enake pogoje in možnosti za njihov razvoj, smo hvaležni podjetju Neocelica in partnerjem projekta Malčki za malčke, ker nam želijo pri tem pomagati. Pridobljena sredstva bomo uporabili za izlete, tabore, avtobusne prevoze, obiske različnih predstav, muzejev, gledališč, kot tudi za izvedbo obogatitvenega programa. Otrokom bomo lahko nudili še več aktivnost, ki jih staršem ne bo potrebno plačati. Vsem, ki nam pomagate, velika hvala

Direktor Neocelice Tomaž Zorger: »Veseli smo, da smo del projekta, za katerega upamo, da bo zgolj košček večje zgodbe s ciljem zmanjševanja socialne izključenosti med otroci. Revščina močno omejuje življenjske priložnosti in možnosti razvoja otrok, zato je prav, da pomagamo in poskušamo otrokom zagotoviti enake možnosti. Otroci so resnično naše največje bogastvo in njihove risbice pričajo o tem, kako iz majhnega resnično zraste veliko

Tudi vi lahko pomagate. Na spletni strani www.neocelica.si preko obrazca naročite omenjeni koledar in s simboličnim prispevkom 10 EUR pomagajte pri zmanjševanju socialne izključenosti med otroci.

Vabljeni pa tudi na razstavo vseh risbic, ki bo potekala v tednu od 8. – 17. 12. in bo zaokrožena z zaključno dražbo, ko bodo vse naprodaj vse original risbice. Dražba bo potekala 17. 12. 2014 ob 17h v avli poslovne stavbe Modra hiša na Bravničarjevi 13 v Ljubljani in jo bo povezoval Bojan Emeršič.

Otroci vrtca Jelka in organizatorji projekta MALČKI ZA MALČKE bomo veseli vaše udeležbe, prav tako pa se vam vsi prav prisrčno zahvaljujemo za morebitni prispevek k zmanjševanju socialne izključenosti med otroci.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več