Revija Družinska doživetja išče izjemne otroke

Uredništvo, 19. april 2012.
Ostalo

Veliko je otrok, ki v okolici puščajo sled, vendar ostajajo skriti očem javnosti.

V uredništvu Družinskih doživetij so prepričani, da živi veliko otrok, ki v svoji širši ali ožji okolici puščajo sled, ki je noben sistem v resnici ne zazna. Širša javnost praviloma nikoli ne izve za njih, zato njihova pogumna, v srce segajoča in iskrena dejanja ne morejo dajati navdiha in ne nazadnje upanja, ki bi ga lahko. To želijo ustvarjalci revije Družinska doživetja spremeniti z vašo pomočjo.

Prepričani so, da poznate ali ste slišali za izjemne otroke. Če se boste ozrli okoli, boste natančno vedeli, o čem govorijo. O Andreju, ki vsak dan po šoli skoči še do ostarelega soseda in mu prinese kaj iz trgovine, o Mojci, ki je prijateljici iz plesne skupine pomagala prebroditi težave s prehranskimi motnjami, pa o Oskarju, ki je na vrtu za hišo postavil čisto pravi indijanski tabor, v katerem se s prijatelji prelevijo v indijansko pleme Huita-makai, čigar glavna naloga je skrb za ptice v sosednjem gozdu.

V uredništvu Družinskih doživetij ne iščejo odličnih učencev, nadarjenih umetnikov ali uspešnih športnikov. Seveda so otroci lahko tudi vse to, vendar je za umestitev med izjemne otroke pomembno nekaj drugega. Iskrica v očeh, pogum v glavi in iskrenost v srcu. Dobrota in navdušenje. Energija za uresničitev svojih zamisli, ki morda niso vsakdanje povprečnemu otroku njegove starosti. Preseganje pričakovanega, nekaj, kar nas preseneti, osupne in nam da misliti.

15B2E8CA-8931-11E1-B0B1-4FAE65B94067

Pišite jim o teh otrocih in oni bodo pisali o njihovih zgodbah

Dvakrat na leto bodo med prejetimi primeri izbrali nagrajence in (v mejah razumnega) vsakemu pomagali izpolniti njegovo željo. Izdati prvo knjigo, postaviti hišo na drevesu, pripraviti razstavo, mu omogočiti srečanje z enim od njegovih idolov, ga peljali v doživljajski park ali s starši na nore počitnice. Omejitev ne bodo postavljali oni, pač pa domišljija izbranih otrok.

Pomagajte prepoznati otroke, ki v svoji okolici puščajo sled. Pomagajte poiskati izjemne otroke, da njihova dejanja in dosežki ne utonejo v pozabo. Predloge, opremljene s podatki ( ime in priimek otroka, ter kratko obrazložitev, zakaj ga prijavljate ) pošljite na: AA-Press d. o. o., Jurčkova 231, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: [email protected].

Predlogi, prejeti do 30. aprila 2012, bodo uvrščeni v prvi izbirni krog in izbranim izjemnim otrokom bodo organizatorji skušali uresničiti željo še pred ali med poletnimi počitnicami. Njihove izjemne zgodbe pa bodo objavljene v naslednji številki revije, ki izide 1. junija.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,220
06.10.2021. ob 09:47
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close