Rešitev za utrujenost in izčrpanost

Uredništvo, 26. november 2020.

Aktivnosti so v polnem razmahu. Usklajevanje dela na različnih področjih, tudi zaradi omejitev, zahteva veliko energije. Ko energije zmanjka, se pojavita utrujenost in izčrpanost. Do konca članka boste izvedeli, kaj je vzrok za utrujenost in tudi, kako jo odpravite in si povrnete energijo.

Zakaj smo utrujeni?

Utrujenost je, kot rečeno, posledica kopičenja opravil. Množica opravil troši zaloge in privede do pomanjkanja energije. Vendar ne tiste, ki jo lahko nadomestimo s skodelico kave ali energijsko pijačo. Tukaj gre za celično energijo. V vsaki celici so mitohondriji, energijske tovarne, ki tvorijo energijo v obliki malih molekul, po imenu ATP (adenozin trifosfat). ATP potrebujemo za opravljanje vseh vitalnih funkcij telesa. Za dihanje, presnovo, delovanje možganov, bitje srca, gibanje …

Kaj porablja energijo?

Preobremenjeno telo je v stresu. Ob stresu se sprosti veliko prostih kisikovih radikalov, ki rušijo vse pred seboj in preprečujejo, da bi mitohondriji – energijske tovarne, opravljali svojo funkcijo.

Telo ostane brez vira energije. Ker je poraba energije večja od proizvodnje, sledita utrujenost in izčrpanost, ki zlepa ne mineta. Že zjutraj se zbudimo zdelani, utrujenost pa tudi čez dan ne pojenja in se lahko vleče dlje časa.

Dolgotrajna izčrpanost in utrujenost vodita v adrenalno izgorelost in nazadnje v adrenalni zlom. Po njem pa nikoli več nismo takšni, kot smo bili.

Pozor: vsaka športna aktivnost ob že utrujenem telesu še dodatno pripomore k izčrpavanju.

Ne dopustite, da bi izgoreli, pokličite na pomoč Enduranzo®

ENDURANZA® – št. 1 za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti v Sloveniji (QDAL 2019)

Enduranza® vpliva s svojo sestavo na telo (mitohondrije) tako, da energija nemoteno nastaja. Zmanjša utrujenost in izčrpanost in preprečuje izgorelost.  Vsebuje Abigenol®, acerolo, železo, vitamina B1 in D3 ter minerale.

Zaupanje vanjo potrjuje dejstvo, da je že tretje leto zapored na prvem mestu v Sloveniji za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti. Zadostuje že 1 tableta dnevno. Za obnovitev energijskih zalog se svetuje neprekinjeno jemanje vsaj 14 dni, ob hudi izčrpanosti in utrujenosti pa vsaj tri mesece.

Za več informacij in naročilo kliknite  TUKAJ.

Na voljo pa je tudi v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

V študiji narejeni z Enduranzo, kjer se je spremljalo počutje 58 medicinskih sester in farmacevtov iz vseh regij v Sloveniji, je bilo ugotovljeno, da se je po mesecu dni jemanja Enduranze splošno počutje izboljšalo za 63%.

Kaj o Enduranzi menijo drugi uporabniki (mnenja so delili na družbenih omrežjih) si preberite tukaj:

V kolikor želite prebrati še več mnenj poglejte TUKAJ.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Enduranza® proti utrujenosti in izčrpanosti

Ena najmočnejših zaščit telesa pred izgorelostjo je Enduranza®. Številka 1 proti utrujenosti in izčrpanosti po mnenju obiskovalcev lekarn.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 07:32
284,312
24.06.2021. ob 05:03
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več