Razpis: Mladi so varnost naše prihodnosti 2015

Uredništvo, 05. marec 2015.

Zavarovalnica Triglav in Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, že tretje leto zapored vabita k prijavi na razpis mlade nadarjene …

Zavarovalnica Triglav in Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, že tretje leto zapored vabita k prijavi na razpis mlade nadarjene posameznike s področja športa, umetnosti in znanosti. Namen razpisa Mladi so varnost naše prihodnosti je poiskati in širši javnosti predstaviti nadobudne in perspektivne mlade posameznike iz vse Slovenije ter preko njihovih uspešnih zgodb širiti pomen razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe. Finančno podporo bo tudi letos prejelo vsaj 8 posameznikov.

Mladi astronom Darko Kolar se pripravlja na izbor za astronomsko olimpijado, Lan Dan Kerštanj, baletnik prestižne dunajske baletne šole, je eden redkih mladih baletnikov, ki mu je pripadla čast nastopati na dunajskem opernem plesu, mlada igralka tenisa Manca Pislak se je prebila do četrtfinala v mladinski kategoriji na odprtem teniškem prvenstvu v Avstraliji. To so zgodbe nekaterih mladih talentov, ki so s trdim delom, voljo in finančno pomočjo Zavarovalnice Triglav uresničili cilje v zadnjem letu.

Skupinska-mladi-upi

Projekt Mladi upi je lani k sodelovanju privabil skoraj 100 kandidatov, med katerimi je finančno podporo prejelo 12 obetavnih kandidatov. Sredstva za podporo mladim upom bosta letos znova zagotovila zavod Vse bo v redu in podjetje Pro Plus v sklopu razvedrilne oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki bo že drugo sezono zapored popestrila nedeljske večere na POP TV. Znani Slovenci se bodo tudi tokrat z neverjetnimi preobrazbami borili za čim večji izkupiček, namenjen mladim upom.

Strokovna komisija bo med prejetimi prijavami skladno z merili razpisa opravila ožji izbor prijavljenih kandidatov. Vanj bo uvrstila do 20 mladih nadarjenih posameznikov, starih od 16 do 19 let,  iz športa, umetnosti in znanosti, ki bodo predstavljeni na spletni strani www.mladi-upi.si.

Med kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bo sredstva prejelo najmanj 8 talentiranih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov:

  • najmanj 7 mladih športnikov, umetnikov ali znanstvenikov bo na osnovi dogovorjenih meril izbrala razpisna komisija;
  • enemu nadarjenemu posamezniku pa bodo sredstva podeljena na osnovi glasovanja obiskovalcev spletne strani mladi-upi.si.

Lani je Zavarovalnica Triglav skupaj s podjetjem Pro Plus v sklad zavoda Vse bo v redu prispevala kar 50 tisoč evrov.

vitranc-mladi

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,270
14.06.2021. ob 11:27
110,156
14.06.2021. ob 13:47
Preberi več