Razmišljate o korekciji nosu?

Uredništvo, 02. marec 2018.

Če ste že dlje časa nezadovoljni z videzom svojega nosu, je smiselno razmisliti o rinoplastiki, korekciji nosu.

Brez strahu se odločite za ta lepotni poseg in zablestite v samo nekaj dneh!

Če ste že dlje časa nezadovoljni z videzom svojega nosu, je smiselno razmisliti o rinoplastiki. Dandanes, ko medicinska tehnologija in znanje skokovito napredujeta, sprememba videza obraza ni več nekaj nedosegljivega. Splošno je znano, da ima nos skoraj največji vpliv na videz celotnega obraza, saj je v sredini obraza. Zmanjšanje nosne grbine, korekcija vrška nosu ali doseganje simetričnosti so le nekatere izmed možnosti lepotnih posegov na nosu.

Nos se lahko začne povešati ali pa se zožijo nosni prehodi, kar otežuje dihanje. Zdravnik lahko te težave odpravi, okrepi dihanje in da pacientu nov videz.

Najprej izdelamo standardne fotografije, jih skupaj analiziramo in naredimo simulacijo novega profila, po posegu pa vsak pacient dobi natančno pojasnilo, kaj se je pri posegu opravilo.

korekcija operacija moški nos

Ko izbiramo »pravi« videz nosu, se upoštevajo vaše želje in zamisli o tem, kakšen nos bi radi imeli, ter nasveti plastičnega kirurga. Svetovanje našega vrhunskega strokovnjaka kirurga je izjemno pomembno, saj njegove večletne izkušnje z rinoplastiko ključno vplivajo na določanje ciljnega videza in na pacientova pričakovanja.

Plastični kirurg vam bo osvetlil vse nejasnosti, možnosti in realna pričakovanja. Po zastavitvi smiselnih ciljev vas bo rezultat kirurškega posega nedvomno zadovoljil.

Ivan Raguž otorinolaringolog plastični kirurg za glavo in vrat

dr. med. Ivan Raguž

Strokovnjak, dr. med. Ivan Raguž, otorinolaringolog, plastični kirurg za glavo in vrat iz Poliklinike Ribnjak, opiše metodo korekcije nosu.

Odprta rinoplastika kirurgu omogoči boljši dostop do nosnega hrustanca in kosti. Z rezom čez kolumelo (območje hrustanca med nosnicama) lahko zdravnik dvigne kožo z vrha nosu in natančno oblikuje hrustanec.

Operacija traja povprečno dve do tri ure, način dela plastičnega kirurga pa odločilno vpliva na to, v kolikšni meri je tkivo poškodovano, in v skladu s tem na pojav pooperativnih hematomov in oteklin. Omeniti velja, da ta poseg večinoma poteka v splošni anesteziji. To pomeni, da pacient med operacijo ni buden, anesteziološka ekipa pa spremlja vse njegove življenjske funkcije med posegom in po njem.
Poliklinika Ribnjak je registrirana za opravljanje operativnih posegov v splošni anesteziji.

operacija moški nos

Operacija moškega nosu

Pooperativna nega

Po opravljenem operativnem posegu pacient ostane pri nas še nekaj ur. Nos znotraj in zunaj imobiliziramo s tamponi in kalupom. Tri dni po posegu se tamponi neboleče, hitro in učinkovito odstranijo. Kalup odstranimo sedem do deset dni po operaciji.

Prvih sedem dni boste morali na nosu nositi kalup, pod nosom pa do tri dni imeti prilepljen košček gaze.

V naslednjem tednu bodo otekline in modrice skoraj povsem izginile, in kmalu se boste lahko brez strahu pokazali v javnosti.

Štiri tedne po posegu bo nos v celoti zaceljen, razen rahle otekline na vršku nosu.

Nos bo rahlo spreminjal obliko še leto dni, a teh sprememb se vam ni treba bati.

Kot pri vsakem drugem operativnem posegu bo na mestu posega nastala oteklina, pri korekciji nosu pa tudi manjši hematom pod očmi, ki pa v nekaj dneh spontano izgine. Zaradi otekline je v tem kratkem obdobju oteženo tudi dihanje.

Poleg tega se je treba čim bolj izogibati izpihovanju nosu; raje ga izpirajte s fiziološko raztopino. Čeprav po operaciji nosite zaščitni kalup, se je treba v naslednjih šestih do osmih tednih izogibati vsakršnemu dotikanju nosu, ki bi lahko povzročilo spremembo dosežene korekcije.

Bolečina je zmerna in že po prvem dnevu začne popuščati. Blažimo jo s protibolečinskimi sredstvi. Nos bo otečen več mesecev, vendar se bo oteklina postopoma manjšala; tak je naravni pooperativni potek.

korekcija operacija ženska nos

Operacija ženskega nosu

korekcija operacija ženska nos

Nov sodobni pristop

Obvezana glava po rinoplastiki je stvar preteklosti. Razvoj tehnologije sledi vašim potrebam. Danes se lahko po rinoplastičnem posegu brez sramu pokažete v javnosti, saj boste imeli na nosu le preprost kalup. Nič več obvez in obližev. Novi termalni kalupi so estetsko zelo sprejemljiv in diskreten način vzdrževanja oblike nosu po operaciji.

Izostanek z dela

Kako dolgo boste izostali z dela, je odvisno od vaše službe in od tega, koliko vas bo motilo v javnosti pokazati se s kalupom na nosu.

Če pri delu predvsem sedite in se telesno ne naprezate, se lahko v službo vrnete že po tednu dni. V tem času boste imeli manjše modrice in otekline, toda če vas to pri delu in v službenem okolju ne moti, ni razloga, da bi z dela izostajali dlje.

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več