Psi za v stanovanje

Powered by:

Ker je v stanovanju ponavadi manj prostora kot v hiši ali na vrtu, so za bivanje v njem bolj primerne majhne pasme psov. Poleg tega je dobrodošlo, da pes, ki bo bival v stanovanju, ne pušča veliko dlake in ima manjšo potrebo po gibanju ter je bolj mirne narave, zaradi česar vam bodo hvaležni tudi sosedje. Preverite, katere pasme so to.

Kodrasti bišon 

Francosko belgijski kodrasti bišon ne pušča dlake, poleg tega pa je majhne rasti in prijetnega, mirnega značaja in je zato odlična izbira za vse, ki bi radi imeli psa v stanovanju. Poleg vsega naštetega je dlaka kodrastega bišona tudi hipoalergena, kar pomeni manjšo možnost za nastanek alergij. Čeprav dlake ne pušča, pa ga je potrebno redno krtačiti, s čemer boste preprečili zavozlano dlako. 

Francoski buldog 

Naslednja majhna pasma psa, ki ne pušča veliko dlake, je francoski buldog. Psi te pasme prav tako niso nagnjeni k lajanju, kar pomeni, da ne boste imeli težav s sosedi, in tudi ne potrebujejo veliko gibanja. Zadostovali bodo kratki dnevni sprehodi in druženje z vodniki v notranjosti doma. 

Pomembno je, da so tudi kratki sprehodi učinkoviti in da vaš pes na njih čim bolj uživa. Več o tem, kako to doseči, najdete v članku: Na sprehodu s psom ne buljite v mobitel. 

Mali italijanski hrt 

Tudi mali italijanski hrti so zaradi svoje majhne rasti in kratke dlake, ki je skoraj ne puščajo, ter zelo miroljubnega značaja primerni za stanovanje ali hišo. Vsaj enkrat dnevno potrebujejo krajši sprehod, sicer pa bodo zelo veseli, če bodo lahko svoj čas preživeli v družbi svojega vodnika in ostalih družinskih članov. 

Maltežan 

Zelo priljubljena pasma psov za v stanovanje je tudi maltežan. Maltežanu dlaka skoraj da ne izpada, zato je tudi zelo primerna pasma psov za ljudi z alergijami. Kljub temu, da je ne pušča, pa njegova dlaka zahteva precej nege in vsakodnevno krtačenje, še posebej, če je daljša. 

Za bivanje v stanovanju in za družine so primerni tudi zato, ker ne potrebujejo veliko gibanja, so mirne narave in najbolj uživajo v “ckrljanju” v naročju. 

Nadaljujte z branjem in preverite še dve pasmi psov, ki sta primerni za bivanje v stanovanju>>.  

New Report

Close