Prvo Online fizioterapevtsko svetovanje v Sloveniji

Uredništvo, 19. marec 2020.

Imate bolečine ali določene poškodbe za katere ne veste ali je potrebno fizioterapevtsko zdravljenje ali lahko zadeve rešite kar doma z ustreznimi vajami in strokovnimi fizioterapevtskimi smernicami?

Sedaj vam lahko preko spleta svetujemo kako ustrezno ravnati ob določeni poškodbi ortopedske narave. Vsak med nami je drugačen, vsakemu ustreza nekaj drugega, vsakemu se je potrebno nekoliko prilagoditi. Zato stvari ne posplošujte in prisluhnite nasvetu strokovno usposobljenega fizioterapevta.

Za koga je online fizioterapevtsko svetovanje primerno? 

Za vse, ki ste na oddaljeni lokaciji ali preprosto nimate časa, da se pripeljete skozi prometna mestna središča, za vse, ki nimate časa čakati v dolgih čakalnih vrstah ter za vse, ki se v današnjem času izogibate javnih prostorov. Kako si pomagati sami doma bomo vam na spletnem fizioterapevtskem posvetu z diplomirano fizioterapevtko Ajdo Kolmančič še kako pomagal. 

Zakaj smo se odločili za online fizioterapevtske posvete?

Že dlje časa razmišljamo, da bi omogočili celotni Sloveniji spletni fizioterapevtski posvet, saj imamo izven štajerske regije veliko število ljudi, ki nas dnevno spremlja in išče odgovore na svoje težave. Najbrž poznamo okoli sebe tudi ljudi, ki neprestano tarnajo, da jih nekaj boli pa ne vedo kaj bi naredili. Morda so bili tudi že pri zdravniku in opravili rentgensko slikanje ali magnetno resonanco in so obtičali v času, ko ne vedo kako naprej. 

Vsekakor pa je tudi potrebna adaptacija in reorganizacija storitev na trenutno kaotično stanje zaradi prenašanja virusa, ko smo ljudje bolj ali manj zaprti v svojih domovih in ne vemo, kako ob določenih bolečinah ravnati. 

Dokazano je bilo, da pri tistih ljudeh, ki imajo zares željo po izboljšanju zdravstvenega stanja spletni fizioterapevtski posvet prinaša veliko koristi. 

V Fizioterapiji z Ajdo se zavezujemo, da vam nudimo najboljšo raven online fizioterapije, s katero si zagotovite splošno lajšanje bolečine in dosežete določen nivo okrevanja. 

Online fizioterapevtsko svetovanje (do 30min) zajema:

  • natančen pregled medicinske dokumentacije (če jo imate)
  • razložitev poteka, razvoja bolečine ali nastanka poškodbe s strani pacienta
  • pogovor in strokovni nasveti glede nadaljnjih aktivnosti pacienta in možnih ukrepov v domačem okolju
  • svetovanje o izvajanju kinezioterapije (specifičnih vaj) v domačem okolju
  • razno 
  • v primeru težjih poškodb vam svetujemo kako pristopiti k pravilni rehabilitaciji

Komunikacija poteka v obliki video klica preko programa Skype.

Zavedajmo se, da online posvet ni enak zdravljenju v ambulanti. V primeru hujših težav se brez fizičnega obiska in kliničnega testiranja posameznih segmentov pacienta ne more ustrezno rehabilitirati poškodbe.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
05.08.2021. ob 08:18
284,555
05.08.2021. ob 08:57
110,205
05.08.2021. ob 01:11
Preberi več

New Report

Close