Prva pomoč za suho kožo, strije, brazgotine

Uredništvo, 07. december 2017.

Tisoče let nazaj, vse od prvih civilizacij so ljudje rastlinska olja uporabljali za zdravljenje, krepitev in pomiritev..

Tisoče let nazaj, vse od prvih civilizacij so ljudje rastlinska olja uporabljali za zdravljenje, krepitev in pomiritev telesa in duha. Bio-Oil je posebni izdelek za nego kože namenjen izboljšanju videza brazgotin, strij in neenakomerne polti. Hkrati je odlična pomoč ob  znakih staranja in ob izsušeni koži.

Na vprašanja je odgovarjala Cvetka Pirih mag.farm.

Cvetka Pirih mag.farm.

Komu je namenjen?

Bio-Oil pomaga izboljšati videz novih brazgotin, z redno uporabo pa tudi starejših. Uspešen je pri ohranjanju prožnosti zabrazgotinjenega tkiva na sklepih, kakor tudi pri brazgotinah, ki so posledica opeklin, pri katerih se pogosto pojavi suha, srbeča in luščeča koža. S strijami se srečujejo nosečnice, mladostniki pri hitri rasti, kakor tudi ljudje, ki hitro pridobivajo telesno težo. Ker Bio-Oil izboljšuje prožnost kože, s tem zmanjšuje nastanek novih strij, z redno uporabo se izboljša tudi videz starejših strij. Nosečnice se v času nosečnosti ne srečujejo samo s strijami, temveč z mnogimi problemi kože. Bio-Oil zagotavlja varno in celostno rešitev za nego kože med nosečnostjo. Pomaga izboljšati videz neenakomerne polti nastale bodisi zaradi hormonskih nihanj, prekomernega sončenja, uporabe posvetljevalcev koži. Pomaga pa tudi pri zreli koži, pri znakih staranja, saj izboljšuje prožnost kože, njeno teksturo, napetost, kožo naredi mehko, voljno in gladko. Pogosto postane koža zelo suha, zaradi ostrih vremenskih razmer, kopanja v kopališčih, kjer voda vsebuje veliko kemikalij, tudi zaradi pogostega umivanja, suhega zraka v ogrevanih prostorih. Bio-Oil pomaga obnoviti zaloge naravnih maščob v koži.

Rezultati dokazani s  študijami

V farmaciji in  medicini imajo vrednost samo prave klinične študije, ki seveda morajo biti randomizirane, dvojno slepe, s placebom kontrolirane, z vnaprej znanimi parametri in cilji opazovanja, rezultati morajo biti ustrezno statistično obdelani in na koncu objavljeni v priznanih strokovnih in znanstvenih revijah. Bio-Oil ima kar nekaj takšnih študij. Omenila bi dve; študijo brazgotin in študijo strij. Študija brazgotin je bila narejena 2010 v Nemčiji in ustreza vsem zahtevam prave študije, z njo so dokazali, da Bio-Oil statistično izboljša videz brazgotin. Več kot polovica preiskovancev je imela izboljšan videz že po dveh tednih redne uporabe, ki se je potem še večal in po osmih tednih kolikor je trajala študija, je bil videz izboljšan pri več kot 90% preiskovancev. Druga študija je študija strij, ki je zelo podobno zasnovana  in odgovarja vsem kriterijem  klinične  študije, s katero so dokazali, da Bio-Oil statistično izboljša videz strij. Že v drugem tednu uporabe bile opazne spremembe v videzu strij pri več kot 90% preiskovank, po 8 tednih uporabe so vse preiskovanke imele izboljšan videz strij in sicer se je videz izboljšal za več kot dva krat v primerjavi z uporabo po dveh tednih. Torej še en dokaz učinkovitosti in odlične odzivnosti na uporabo Bio-Oil.

Kaj je Bio-Oil?

Bio-Oil je mešanica vitaminov in rastlinskih izvlečkov v oljni osnovi, ki jo koža hitro absorbira in na njej ne pušča mastnih sledi. Rastlinski izvlečki so: kamilično olje, sivkino olje, rožmarinovo oje in ognjičevo olje, vitamina sta A in E, ter oljna mešanica, katere sestava je edinstvena formula PurCellin Oil.  Kamilično olje deluje protivnetno, kožo blaži in pomirja. Sivkino olje kožo naredi bolj čvrsto, gladko in izboljšuje polt, je naravni antiseptik, ki uniči veliko bakterij. Rožmarinovo olje kožo pomirja in blaži, je blag antiseptik. Ognjičevo olje obnavlja celice, primeren je za nego občutljive, poškodovane kože, ter kože z opeklinami, uporablja se pri manjših kožnih vnetjih, izpuščajih in razdraženosti kože. Vitamin A spodbuja dejavnost encimov in s tem obnavlja kožo. povečuje se tvorba kolagena, izboljšuje se prožnost, gladijo se drobne linije in gube, posledično se izboljšuje videz kože.  Tukaj bi omenila, da je Bio-Oil varen tudi za uporabo med nosečnostjo. Nosečnicam je v času nosečnosti odsvetovano uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo vitamin A, zato imajo le-te pogosto tudi pomisleke pri uporabi izdelkov za nego kože. Bio-Oil vsebuje tako nizko količino vitamina A, da omogoča nosečnicam, da uživajo vse prednosti vitamina A. Vitamin E deluje kot antioksidant in s tem preprečuje prezgodnje staranje kože, blaži posledice sončnih opeklin, povečuje raven vlage v vrhnjici, ki postane bolj gladka in mehka.

Patentirana učnikovitost

Olja so najbolj učinkovita za nego kože, vendar  zaradi svoje gostote  niso koži najbolj prijazna. Znanstveniki so dolga leta iskali rešitve za to težavo in so jo našli v PurCellin Oil-u, zaradi katere je Bio-Oil edinstveni in po čemer se loči od ostalih olj. Kaj pa naredi PurCellin Oil? PurCellin Oil zmanjša gostoto sestave Bio-Oil, zato se le-ta  hitreje vpije v kožo in v kožo lažje vstopijo njegove ključne  sestavine.

Uporaba Bio-Oil                                                               

Bio-Oil nanašamo tako, da nekaj kapljic nežno masiramo s krožnimi gibi , dokler se popolnoma ne absorbira. Priporočena uporaba je dvakrat dnevno, vsaj tri mesece. Ne nanašamo ga direktno na rane, oziroma na poškodovano kožo. Uporablja se lahko tudi za redno nego kože.  Bio-Oil je kozmetičen izdelek, ki s strogimi proizvodnimi standardi, ki so enaki kot v farmacevtski industriji, zagotavlja stalno in vrhunsko kakovost. Ima opravljena dermatološka testiranja, je hipoalergen, primeren za uporabo na občutljivi koži. Izdelan ima profil toksikološke varnosti, ki pove, da je primeren za vse uporabnike brez omejitev (tudi nosečnice). Bio-Oil ne uporablja nobenih sestavin živalskega izvora in tudi ni testiran na živalih. Ker se odlični izdelki zelo radi ponarejajo, je originalni Bio-Oil polnjen v stekleničke, ki imajo na dnu v reliefnem tisku medicinski križ. Bio-Oil ne vsebuje benzena, formaldehida, kovin, ftalatov, parabenov.

Priporočilo strokovnjakov

Na koncu še enkrat poglejmo glavne značilnosti tega posebnega izdelka za nego kože. Bio-Oil ima edinstveno sestavo, ima klinično dokazano učinkovitost, ima po vsem svetu veliko zadovoljnih uporabnikov, je v 11 evropskih državah najbolj prodajan izdelek za nego brazgotin in strij, ter je s strani medicinskega osebja; zdravnikov, farmacevtov, babic največkrat priporočan izdelek za nego brazgotin in strij.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,312
24.06.2021. ob 05:03
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več