Probiotiki proti napihnjenosti in napenjanju

anonimni uporabnik, 17. marec 2017
Ostalo

Zdravi smo toliko, kolikor je zdravo naše črevesje! – zato se zavedajte dobrega učinka probiotikov na zdravje in počutje.

V današnjem hitrem tempu življenja zaradi kroničnega stresa, prebavnih tegob in mnogih zaužitih zdravil pogosto prebavni sistem ni v ravnovesju, kar lahko resno ogrozi vaše zdravje in zdravje prebavil ter lahko naredi resno škodo prebavnemu sistemu. Zato je pomembno, da imate zdrav in dobro delujoč prebavni sistem, ki vas bo poživil, krepil imunski sistem in preprečeval mnoge bolezni.

Napihnjenost, napenjanje in pline povzroča več dejavnikov, od kroničnih bolezni do neustrezne kombinacije živil, zato boste v nadaljevanju izvedeli več o tem, kaj lahko povzroča simptome in kako izboljšati nelagodje.

Kaj povzroča napihnjenost, napenjanje in pline?

Po nekaterih podatkih je za prebavne motnje lahko razlog 86 različnih bolezni in večina njih je povezanih s črevesjem in prebavo. Med njimi so rak debelega črevesa, bolezni žolčnika, sindrom razdražljivega črevesja (IBS), intoleranca na določena živila, težave požiralnika, cistična fibroza, endometrioza, celiakija in druge trebušne bolezni. Četudi nimate katerokoli od naštetih bolezni ali motenj, imate še vedno lahko težave z napihnjenostjo in tiščanjem.

Celo t. im. zdrava živila, ki vsebujejo velike količine naravnih sladkorjev, kot so suhe slive, rozine, banane, jabolka in marelice, kot tudi sadni sokovi iz sliv, grozdja in jabolk lahko povzročajo napenjanje in tiščanje. Nekateri strokovnjaki pa priporočajo izogibanje določeni zelenjavi, kot so čebula, redkev, zelje, zelena, korenje, brstični ohrovt, brokoli, cvetača.

Vendar pa morate biti pozorni, da se samo zaradi napenjanja in tiščanja ne izogibate nekaterih od naštetih živil, še posebej hranljivi zelenjavi, saj bo lahko zato organizem v pomanjkanju dragocenih vitaminov in hranil.

Nad prebavne težave s probiotiki

Ker so prebavne motnje ena izmed najbolj pogostih bolezenskih stanj med odraslimi po vsem svetu in so običajno posledica slabih življenjskih in prehranjevalnih navad ter način, s katerim vam organizem sporoča, da vaše črevesje ne deluje pravilno, jih je treba zdraviti. Na razpolago je veliko naravnih in zdravilnih probiotičnih sredstev, ki so varna in učinkovita ter koristna za uporabo. Razlog več, zakaj morate spoznati in razumeti prednosti probiotikov, posebno vrsto “dobrih” bakterij za okrepitev prebavnega in imunskega sistema. Raziskava Brand Health (junij 2016) je pokazala, da je med prebavnimi težavami (in na sploh med težavami,) najpogostejša napihnjenost in napenjanje, (pogostejša kot glavobol), vendar pa se samo 11 % zdravi.

Zdravi smo toliko, kolikor je zdravo naše črevesje!

Dobra novica je, da je večino neprijetnih prebavnih težav mogoče zdraviti precej preprosto in hitro, s probiotiki. Penetracija probiotikov je 49 %, uporaba za različne prebavne težave pa še vedno precej nizka glede na pogostost težav.

Celice, odgovorne za vzdrževanje imunskega sistema in največji obrambni sistem organizma se nahajajo v črevesju, zato je zdrava črevesna mikrobiota ključna za urejeno prebavo in zdravje našega organizma. Dejstvo je, da smo zdravi toliko, kolikor je zdravo naše črevesje, zato se zavedajte o pomembnosti uravnane mikrobiote, čim prejšnje odprave napihnjenosti in napenjanja ter direktnega dobrega učinka probiotikov na zdravje in dobro počutje.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,195
02.10.2023 ob 12:11
294,584
02.10.2023 ob 18:47
113,444
02.10.2023 ob 14:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close