Priložnost za invalide

Uredništvo, 27. september 2013.

Do 4. oktobra se lahko invalidi, gluhi in naglušni, slepi in slabovidni … v okviru projekta Razširimo obzorja kulturnega prijavijo na usposabljanje za vodenje kulturnih projektov in postanejo kulturni menedžerji.

V časih, ko je zaposlitev težko dobiti, jo pripadniki ranljivih skupin dobijo še težje. Do 4. oktobra se lahko invalidi, gluhi in naglušni, slepi in slabovidni … v okviru projekta Razširimo obzorja kulturnega prijavijo na usposabljanje za vodenje kulturnih projektov in postanejo kulturni menedžerji.

Vsi zainteresirani pripadniki ranljivih skupin invalidov in pripadniki različnih narodov vabimo, da se nam pridružijo pri usposabljanju za vodenje kulturnih projektov in dostopnosti do kulturnih vsebin. Pridobili bodo konkretna znanja s področja menedžmenta kulturnih projektov, kar v praksi pomeni, da bodo usposobljeni za organizacijo manjših in večjih kulturnih projektov v vseh fazah, od priprave do izvedbe. Prav tako bodo bodoči kulturni menedžerji raziskali načine prilagoditve dostopnosti kulturnih vsebin za ranljive skupine ter jih vključili v svoj model kulturnega in družbenega delovanja.

1.      del projekta

Za usposabljanja in delavnice smo oblikovali ekipo strokovnih in izkušenih sodelavcev: Rajka Bračun Sova in Vlasta Vodeb, Andrej Krajnc, Darja Demšar, Alma Čaušević in Borut Pelko. Skupaj z njimi boste v mesecu oktobru in novembru izvedli naslednje delavnice:

  • OSNOVNI KONCEPTI KULTURNEGA MENEDŽMENTA
  • PRIMERI DOBRIH PRAKS DELA Z RANLJIVIMI SKUPINAMI NA PODROČJU KULTURE V EVROPI IN SLOVENIJI
  • PREDNOSTI PRILAGODITVE KULTURNE PONUDBE ZA RANLJIVE SKUPINE
  • OSNOVNI ELEMENTI FIZIČNE DOSTOPNOSTI
  • OSNOVNI ELEMENTI e-DOSTOPNOSTI

Pet tematskih usposabljanj s področja menedžmenta kulturnih projektov in dostopnosti do kulturne ponudbe ter vsebin za ranljive skupine bo potekalo od oktobra do vključno decembra 2013.

Cilj izobraževanja je usposobiti samostojne delavce in svetovalce v menedžmentu kulturnih projektov, ki bodo vpeljani na trg dela ter motivirani za nadaljnje samostojno delo na področju kulturnega in družbenega delovanja, ki vključuje parametre dostopnosti za vse pripadnike družbe.

2. del projekta

V drugem delu projekta bomo izbrali manjšo ekipo predstavnikov in jih zaposlili za določen čas 5 mesecev, v okviru katerega bomo  izvedli terenske oglede in analizirali fizično dostopnost organizacij  ter dostopnost in uporabnost spletnih strani. Izdelali bomo poročila o trenutnem stanju fizične, komunikacijske in vsebinske dostopnosti kulturnih vsebin. Upravljavcem kulturnih institucij bomo priporočili ustrezno nadgradnjo in dopolnitve kulturnih vsebin, da bodo dostopne vsem pripadnikom družbe ter odprli možnost nadaljnega sodelovanja in svetovanja v primeru implementacije teh prilagoditev tudi v prihodnje.

Drugi sklop usposabljanj bo potekal od februarja do vključno junija 2014. Organiziranih bo deset praktičnih in pet teoretskih delavnic, preko katerih bodo udeleženci usposabljanja razvijali gradiva in metodologijo prilagoditve kulturnih vsebin ter raziskali možnosti povečanja dostopnosti kulturne ponudbe in vsebin za ranljive skupine.

Vabljeni k sodelovanju!

Prijave zbiramo na elektronskem naslovu [email protected] od vključno 20. septembra do vključno 4. oktobra 2013.

Projekt Razširimo obzorja kulturnega delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, 4. razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti« in prednostne usmeritve: 4.3 »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.

www.studentskazalozba.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close