Prihaja nova sezona spektakla Urbani gladiator

Uredništvo, 12. februar 2015.

Zabava, druženje, rekreacija, tek, blato, ogenj, voda, pogum, moč, vztrajnost, izziv, ponos, zadovoljstvo, smeh … vse to je Urbani gladiator, avanturistični dogodek …

Zabava, druženje, rekreacija, tek, blato, ogenj, voda, pogum, moč, vztrajnost, izziv, ponos, zadovoljstvo, smeh … vse to je Urbani gladiator, avanturistični dogodek, katerega osrednji namen je zdrava zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki praviloma poteka mimo pomembnih kulturnozgodovinskih točk in naravnih znamenitosti. Tako ovire udeležence popeljejo skozi zgodovino in jim omogočijo ogled kulturnih ter naravnih posebnosti slovenskih mest s povsem drugačne perspektive.

PR_gladioator

Dogodek Urbani gladiator je bil premierno izveden maja 2014 v Celju, kjer je dosegel izjemen uspeh, kar potrjuje tudi posebno priznanje za najbolj izvirno prireditev, ki ga je organizatorju podelila Športna zveza Celje. Po uspehu v knežjem mestu se je dogodek kot blisk razširil še po drugih slovenskih mestih: v Laškem se je z ovirami spopadlo 500 udeležencev, v Ljubljani je svoje meje preizkušalo že 600 privržencev, za zaključek lanskoletne sezone pa so urbani gladiatorji ovire premagovali na Polzeli. V lanskem letu se je tako vseh dogodkov skupaj udeležilo 2000 adrenalinskih odvisnežev iz vse Slovenije in tudi tujine. Letos se dogodek, ki hitro prerašča v pravi praznik blatne zabave željnih rekreativcev, seli še v druge slovenske kraje, in sicer v Portorož, Domžale, Maribor, Kamnik, Logarsko dolino in na Vrhniko.

Množična prireditev, ki je v preteklem letu obnorela vso Slovenijo, je namenjena osebam različnih starosti in vseh stopenj pripravljenosti, predvsem pa podjetjem, saj lahko zaposleni skozi svojevrstno zabavo okrepijo sodelovalne vezi. Vse, kar potrebujete, je dobra volja, kanček poguma in nekaj spretnosti. Prireditev ni tekmovalnega značaja, temveč je bistveno, da udeleženci, ki lahko nastopijo zgolj v ekipi (od 2- do 10-članske ekipe), uspešno premagajo progo, oteženo z atraktivnimi in različno zahtevnimi tematskimi ovirami, kot so prečkanje reke, preskakovanje ognja, plazenje po blatu, plezanje čez zid ali steno, nošenje vreč, hoja po vrveh, prenašanje gum, metanje sulic, streljanje z lokom, spuščanje po drči ipd. Izbirati je mogoče med vsaj dvema, navadno pa med tremi trasami različnih dolžin (krajša, srednja in PRO trasa). Koncept dogodka pa je tak, da se lahko udeleženci glede na fizično stanje ekipe na licu mesta sami odločijo, ali bodo pot nadaljevali po daljši in težji trasi ali pa se bodo napotili proti cilju. Toda v vsakem primeru vas na koncu čaka gladiatorska arena s pravimi gladiatorji, ki se potrudijo udeležencem otežiti prihod skozi ciljni lok. Sodelovanje na vseh letošnjih dogodkih je že potrdila tudi Slovenska vojska, ki s svojo avtoriteto odlično poskrbi, da so vse ovire resnično izvedene oz. se v primeru nezmožnosti izvedbe opravijo kazni, t. i. burpee-ji ali vojaški poskoki. Napornih, mokrih, blatnih in umazanih trenutkov ne manjka nikoli, nekaj znoja zagotovo priteče, toda ovire na trasah so zastavljene tako, da zahtevajo medsebojno sodelovanje oz. podporo in na tak način spodbujajo t. i. »teambuilding«. Udeleženci tako izziv uspešno zaključijo s trdno voljo in skupnimi močmi, v cilju pa je vedno prisotno sledeče: nasmeh do ušes, vrisk zadovoljstva, krik zmagoslavja, vesel stisk roke, skupinski objem. Vsi, ki prečkajo ciljno črto, so nad fantastičnim vzdušjem, ki prevzame še tako nejevoljnega človeka, navdušeni. Še dodatno pa se udeleženci razveselijo spominske majice, toplega obroka, diplome in medalje, ki jo ponosno nosijo okrog vratu. Prav tako so vsi udeleženci vedno uvrščeni tudi v žrebanje za bogate nagrade sponzorjev. Sliši se zabavno, kajne?

PR_6_gladioator

Zimski urbani gladiator celje 2015

Če ste izpustili katerega izmed lanskih dogodkov, imate priložnost napako popraviti letos. Nova sezona vrhunskega spektakla, kot ga Slovenija doslej še ni poznala, se bo pričela z Zimskim Urbanim gladiatorjem 22. februarja ob 11.00 v Celju, tam, kjer je gladiatorska zgodba v lanskem letu dobila svoj uvod. Start in cilj bosta v Mestnem parku Celje, pri teniškem centru, kjer bo poskrbljeno za garderobe, na voljo pa bodo tudi tuši, ki bodo udeležencem še kako prav prišli. Prijave so že odprte, in sicer lahko svojo prijavo oddate na spletni strani www.fatburn.si ali www.urbanigladiator.si. Prijaviti se bo mogoče tudi na dan dogodka od 8.00 ure dalje. A zakaj bi čakali? Čim prej si zagotovite svoje mesto na tem težko pričakovanem dogodku in si prisvojite čisto svojo spominsko majico, medaljo in diplomo. Organizator bo poskrbel za to, da med potjo ne boste žejni in v cilju ne lačni, za zdravniško službo, za razgibane trase in zanimive ovire, ki naj za zdaj ostanejo skrivnost, predvsem pa za vrhunsko zabavo. Vi poskrbite le za dobro voljo, pozitivno energijo in primerno opremo – prav nič ne bo narobe, če se boste našemili, nasprotno, v tem primeru se boste lahko potegovali za posebno nagrado, namenjeno najzanimivejši tematsko odeti ekipi.

Vsekakor se obeta pester dogodek, no, če smo natančni, se obeta cela vrsta pestrih dogodkov. Adrenalina poln gladiatorski izziv je odlična priložnost za preizkušanje zmogljivosti, za premikanje meja, za utrditev timskega duha, je izziv, ki ga je enostavno greh zamuditi. Če je nekoč veljalo »kruha in iger«, danes velja »blata in zabave« ‒ obojega vam Urbani gladiator ponuja v izobilju. Ampak najbolje bo, da se o tem prepričate sami. Prebudite bojevnika v sebi, zberite pogum, združite ekipo in se pridružite ostalim gladiatorskega adrenalina željnim navihancem ter doživite nepozabno pustolovščino, ki se vam bo za vedno vtisnila v spomin.

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 01:19
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več