Pričakajmo pomlad vitalni in polni energije!

Uredništvo, 05. marec 2013.

Zdrav duh v zdravem telesu je vodilo, s katerim preženemo utrujenost in vitalni zakorakamo v novo spomladansko sezono.

SPOMLADANSKA UTRUJENOST

Pomlad je čas, ko se po mrzli in dolgi zimi končno otopli, dnevi postanejo daljši in več je sonca.

Pogosto se srečamo s pojavom spomladanske utrujenosti , stanjem, ko nam primanjkuje volje, energije in pogosto občutimo izčrpanost.  To je čas, ko se naše telo prenavlja in zato porabi dodatno energijo, saj  po zimskem času zaradi  zmanjšane fizične aktivnosti, bolj mastne hrane  in morebitnih prehladov moramo znova napolniti svoje energijske zaloge.

Zdrav duh v zdravem telesu je vodilo, s katerim preženemo utrujenost in vitalni zakorakamo v novo spomladansko sezono. Veliko gibanja v naravi, na svežem zraku, zadostna količina zaužite tekočin  ter več vitaminov in mineralov v prehrani je ključ do uspeha.  Privoščimo si krajši oddih tako za dušo in telo in pobegnimo na lepše. Telesna aktivnost v naravi pripomore k krepitvi srca, ožilja, dihalnega sistema in mišic in prispeva k čutnemu in estetskemu užitku.

V NARAVO – TJA, KJER RASTEJO SANJE

Debeli rtič leži na enem izmed najlepših kotičkov slovenske obale – odmaknjen od vrveža, skrit v  pestrosti mediteranskega zelenja, tik ob morju  že dobrih 50 let slovi kot prvovrstno letno obmorsko klimatsko zdravilišče. Blagodejne učinke klime in morja že vrsto let preizkušajo vsi,  ki si želijo aktivnega oddiha v zeleni oazi miru in neokrnjene narave, saj je zdravilišče in letovišče odprto prav  vse dni v letu. 

NAPOLNIMO SI BATERIJE

Odvrzite obuvala in se bosi sprehodite po številčnih stezicah vse do plaže in za kratek hip prepustite morskemu kneipanju. Zadihajte s polnimi pljuči in prisluhnite ritmu in melodiji, ki vam jo šepetajo morski valovi. Pripravite svoje telo na poletne temperature v svetu savn  in izboljšajte imunski sistem ter prekrvavitev z izbranimi masažami.

Če ste ljubitelji aktivnejšega preživljanja prostega časa, se lahko zjutraj razgibate na  17 postajah trim steze ali  zaplavate v 25 metrskem bazenu z  morsko vodo,  se podate na raziskovanje uličic  ulice starodavnega obmorskega mesteca Milj ali užijte v sprehodih v prostranih oljčnih gajih. Možnosti je veliko – v neokrnjenem čudežu narave  lahko vsakdo najde nekaj za svojo dušo.

Vabljeni, da okusite pomlad na Debelem rtiču!

Pomlad-hotel-Bor-3

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
03.08.2021. ob 07:48
110,202
03.08.2021. ob 07:20
Preberi več

New Report

Close