Pri nespečnosti in nervozi lahko pomagajo tudi rastlinski izvečki

Uredništvo, 03. marec 2014.

Daleč najbolj cenjen in uveljavljen, tudi v Evropi, je izvleček baldrijana.

baldrimed-slikaVeliko ljudi si pomaga na tradicionalen način: s čaji poprove mete in melise ter toplim mlekom in žličko medu; daleč najbolj cenjen in uveljavljen, tudi v Evropi, je izvleček baldrijana. V ljudski medicini je znan že več tisoč let. V preteklosti so z njim zdravili histerijo, krče, migreno, in nespečnost, danes pa so njegovo učinkovitost pri pomirjanju in nespečnosti znanstveno dokazali z raziskavami in zbrali dovolj dokazov, da se izvleček tudi v uradni medicini lahko v pravem odmerku uporabi za lajšanje blagih oblik psihične napetosti in nemira, razdražljivosti ter pri nespečnosti.

Pomemben je pravi izvleček

Izvleček mora ustrezati merilom farmakopeje – zakonika za lekarnarje in proizvajalce zdravil, kar zagotavlja, da ima pravo vsebnost učinkovin in da je odmerek učinkovin v izdelku, v katerega je vgrajen, vedno enak.

Zbranost, pomirjenost in spočitost

Baldrijan pomirja in lajša nespečnost. Odlikuje ga varnost uporabe, saj se tudi po dolgotrajni uporabi ne razvije odvisnost, odveč pa je tudi zaskrbljenost glede dnevne zbranosti. Pomaga pri znakih živčnosti, kot so: psihična napetost, nemirnost, razdražljivost, motnje zbranosti (npr. trema pred nastopi, izpiti) in nespečnost.

Če želite prejeti brezplačen Fidimedov katalog ali brošuro o nespečnosti, nas pokličite na 080 32 35.

FidiMed – tradicija zaupanja in kakovosti

 Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
31.07.2021. ob 10:19
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close