Preživite slastne novoletne praznike brez odvečnih kilogramov

Kako obvladati željo po sladkem, obdržati težo in preprečiti obžalovanje zaradi prenajedanja na prvi novoletni dan?

Veseli december ja čas dobrot, keksov, sladic, dobre hrane, zabav, raznih pijač, nakupovalne mrzlice, družinskih srečanj….. vse to dviguje nivo stresnega hormona kortizola in nivo sladkorja v krvi, vse to pa lahko vrže naše hormone iz ravnovesja in nam povzroči tudi dolgoročne težave – ne samo povečanje teže med prazniki.

preziveti-praznike-2V kolikor imate željo ostati pri isti teži oziroma je ne povečevati med prazniki, vam stojim ob strani in je ta priročnik namenjen prav vam.

Na žalost, je naša najljubša praznična hrana kot so razne pečenke s krompirjem, sladice, piškoti, čokoladne dobrote take in drugačne – polne rafiniranih ogljikovih hidratov, ki močno vplivajo na nivo inzulina. Slednji signalizira/sporoča našemu telesu, naj shranjuje maščobo. Sladkor tako posledično zmanjšuje porabo telesnih maščob.

Vemo, da je sladkor odgovoren za celo vrsto zdravstvenih problemov, zato sem kot zdravstveni trener, ki pomaga svojim strankam pri tovrstnih problemih, sestavila ta priročnik, za kar se da zdravo preživetje najslajših, z ogljikovimi hidrati napolnjenih praznikov v letu.

Med prazniki se bomo soočili z izzivi glede prehrane, ki prežijo na nas v obliki zabav z dobrotami in veliko alkohola; v obliki tete ali babice, ki bo užaljena, če ne poskusimo njen izvrsten kolač. Skratka, lep čas, ki bo preizkušal našo trdno voljo in odločitev za zdravo prehrano.

Cilj je, da uživamo in praznujemo prihajajoče Novo Leto brez slabe vesti in po pameti, ter da ne dodamo nase še dodatnih kilogramov, ki jih imamo mogoče že tako ali tako preveč.

preziveti-praznike-1

http://simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
20.06.2021. ob 10:09
284,295
20.06.2021. ob 00:29
110,159
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več