“Prevarala sem moža, ne vem kako naprej”

seksi perilo
Foto: Profimeidia

Iskra strasti v dolgotrajnih zvezah včasih ubere nepričakovane poti. Študije kažejo, da kar petina žensk, ki so prestopile četrto desetletje, prizna skok čez plot. Za tem se pogosto skrivajo globlji razlogi, kot so pomanjkanje pozornosti, nezadovoljstvo med rjuhami in hrepenenje po pristni čustveni povezanosti. Podobno se je zgodilo tudi naši bralki.

Na forumu Ljubezenski nasveti, partnerska intima in nezvestoba se je pred kratkim obrnila bralka s težko zgodbo. Po 13 letih zakona in z majhnimi otroki, se je znašla v situaciji, kjer je prevarala svojega moža. Njeno sporočilo je bilo polno iskrenosti in čustev!

Ko ljubezen zašepeta drugačno zgodbo …

Naša bralka, 34-letna mamica, se je po 13 letih zakona znašla na razpotju. Čeprav je imela ljubečo družino, je v srcu začutila praznino. Njen mož, čeprav dober človek, ni znal izraziti svojih čustev in ni prevzemal iniciative, kar jo je vedno bolj oddaljevalo od njega. Njeno življenje je postalo rutina, hrepenela pa je po iskricah, po tisti čarobni povezanosti, ki jo je nekoč čutila. Usoda je po naključju na njeno pot pripeljala starega znanca. Skupaj sta začela delati na projektu, ki je kmalu prerasel v nekaj več. V njegovih očeh je našla tisto, kar ji je v zakonu manjkalo – strast, razumevanje in občutek, da je spet živa. A čeprav je afera hitro ugasnila, je v njenem srcu pustila neizbrisen pečat. Zdaj se naša bralka sooča z mučno dilemo. Ne želi prizadeti svojega moža, hkrati pa se sprašuje, ali je lahko resnično srečna v zakonu, ki ji ne nudi vsega, kar potrebuje.

Strokovni nasvet za negotovo srce

Boštjan Topovšek, priznani telesni psihoterapevt in mojster nevrolingvističnega programiranja, je bralki ponudil globok in razumevajoč odgovor. Poudaril je, da so razlike v jedrnih vrednotah, kot je na primer seksualnost, lahko velik izziv za partnerski odnos, še posebej če je enemu partnerju ta vrednota bistveno pomembnejša. Pojasnil je, da lahko pri moških umirjeno družinsko življenje vodi do znižanja nivoja testosterona, kar vpliva na njihov libido. Vendar pa ni vse odvisno le od hormonov; psihološke ovire in nepredelana čustva prav tako igrajo pomembno vlogo.

Topovšek je opozoril, da lahko varanje, čeprav morda začasno zapolni določene čustvene in fizične potrebe, ustvari veliko razdaljo med partnerjema zaradi skrivnosti in prevare. Če se dejanje razkrije, lahko to povzroči globoko rano v zaupanju, ki jo je izjemno težko zaceliti. Strokovnjak je poudaril, da številni partnerski odnosi propadejo zaradi pomanjkanja poglobljenih pogovorov o pomembnih temah, vključno s seksualnostjo. Zato je bralki svetoval, naj poišče način za odkrit in iskren pogovor z možem o svojih potrebah in občutkih. To je lahko prvi korak k premostitvi razlik in iskanju skupne poti do srečnejšega in bolj izpolnjujočega odnosa.

Predlagal je še, da bi bila za bralko in njenega moža koristna partnerska psihoterapija, kjer bi lahko ob podpori strokovnjaka raziskala in razrešila svoje težave. Prevara bi lahko bila tudi priložnost za spremembo in izboljšanje odnosa, če se oba partnerja odločita za bolj odprt odnos in večjo seksualno svobodo. Na koncu je poudaril, da je ločitev lahko rešitev, vendar šele, ko so izčrpane vse druge možnosti. Izrazil je prepričanje, da iz bralkinega zapisa izhaja spoštovanje do partnerja, kar je dobra osnova za nadaljnje delo na odnosu.

Odnosi in socialna prva pomoč

Vabimo vas, da se pridružite naši spletni skupnosti, kjer lahko odkrito spregovorite o svojih izzivih v odnosih. Delite svoje izkušnje, poiščite nasvete strokovnjakov in podporo drugih, ki se soočajo s podobnimi težavami. Skupaj lahko najdemo pot do boljše komunikacije, globlje povezanosti in srečnejšega življenja. Na forumu Odnosi in socialna prva pomoč lahko delite svoje izkušnje, dobite nasvete strokovnjakov in morda najdete rešitve za svoje težave. Zastavite vprašanja in poiščite podporo, ki jo potrebujete za boljše odnose in srečnejše življenje.

Avtor
Piše

M Ć.

Več novic

New Report

Close