Predstavitev knjig: Riba s čokolado in Kdo tukaj trka?

Uredništvo, 09. december 2013.

Knjigi na odprt, iskren in zabaven način pripovedujeta o radovednosti, ljubosumju, čudenju in veselju.

Prvi projekt Babiške založbe je priprava dveh otroških knjig. Prva knjiga, imenuje se Riba s čokolado, je za šolske otroke ( od 6-9 let ), druga manjša, Kdo tukaj trka, za predšolske otroke. Manjša knjiga je nastala po večji knjigi.

Knjigi na odprt, iskren in zabaven način pripovedujeta o radovednosti, ljubosumju, čudenju in veselju. Z ilustracijami na slikovit in stvaren način poučujeta o nosečnosti, porodu, poporodnem obdobju, babiškem delu in vlogi babice. Glavna oseba v knjigi je Lea, sedemletna deklica, izve, da bo dobila bratca ali sestrico. Od takrat se ne dogaja veliko le v maminem trebuhu, ampak tudi pri Lei. Na srečo naslednje mesece za mamo skrbi babica Paula.

Odlomek iz knjige Riba s čokolado:

Vaje dihanja

Mama je okrogla kot žoga. Z očkom ji pojeva pesmico “Pridi že, detece”, in vsi smo nekoliko živčni.

Mama je medtem dopolnila že osmi mesec noseč-nosti. Postala je okrogla kot žoga. Včasih, ko položim svoje roke na njen trebuh, čutim brcanje dojenčka. Mama pogosto vadi, kako naj diha med porodom. Dihanja se je naučila na tečaju priprave na porod. Zrak globoko vdihne in istočasno napihne trebuh, potem pa čisto počasi izdihne zrak skozi usta. Včasih pri tem sopiha kot konj. Jaz pa rezgetam in zraven grebem s kopitom.

predstavitev-knjige-1-1

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
07.07.2021. ob 00:49
284,478
12.07.2021. ob 21:25
110,191
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close