Predpremiere dogodivščin slavnih Barab popolnoma navdušile

Powered by:
Foto: Karantanija Cinemas

Slavne Barabe so že prišle v naše kinematografe! Govorimo o animiranih barabah – hudobni volk, zvita vlomilska kača, tehnični genij tarantela, pogumna in nora piranja ter mojster preobleke morski pes –, ki so v novi animirani pustolovščini z naslovom Barabe predpremierno v ljubljanskem Koloseju že navdušili najmlajše obiskovalce in starše, ki so se ob prigodah slavnih tatov, ki jih ujamejo in skušajo postati vzorni državljani, neizmerno zabavali.

Na premieri so bili tudi igralci, ki so svoje glasove posodili animiranim zlikovcem, in sicer Boris Car, Gorazd Žilavec, Alenka Tetičković, Robert Korošec in Damjan Trbovc. Poleg njih pa so v animirani pustolovščini svoje glasove posodili še Rok Kunaver, Maja Martina Merljak, Aja Kobe, Ota Širca Roš in drugi.

PREDPREMIERNE projekcije se bodo v ljubljanskem Koloseju, v vseh Cineplexx centrih in v Mariboxu predvajale vse do četrtka, 28. aprila, ko animirana pustolovščina prihaja na redni spored v vsa kina.

Animirana akcijska komedija BARABE na redni spored v kinematografe prihaja 28. APRILA 2022, napovednik filma pa si lahko ogledate spodaj:

Biti baraba še nikoli ni bilo tako dobro … Nova akcijska komedija studia DreamWorks Animation je posneta po seriji knjižnih uspešnic New York Timesa, ko kriminalna ekipa živalskih izobčencev poskuša izvesti najzahtevnejšo prevaro doslej – postati vzorni državljani. Režiral jo je Pierre Perifel (animator pri franšizi Kung Fu Panda), posneta pa je po uspešni poučni knjižni seriji Aarona Blabeyja. Svoje glasove so glavnim junakom posodili igralci Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos in Awkwafina.

O zgodbi

Še nikoli ni bilo pet prijateljev tako razvpitih, kot so Barabe – drzni žepar g. Volk (oskarjevec Sam Rockwell, slov. Boris Car), vsega vajen vlomilec sefov g. Kača (Marc Maron, slov. Gorazd Žilavec), mojster preobrazbe g. Morski pes (Craig Robinson, slov. Rok Kunaver), »mišičnjak« hitre jeze g. Piranja (Anthony Ramos, slov. Robert Korošec) in heker z ostrim jezikom, gdč. Tarantela (Awkwafina, slov. Alenka Tetičković), imenovani »Mreža«.

Ko pa tolpo po več letih neštetih ropov in dejstvu, da so najbolj iskani zlikovci na svetu, končno ujamejo, gospod Volk sklene dogovor (ki pa se ga ne namerava držati), da jih vse reši iz zapora, kar pomeni: Barabe bodo postale pridne.

Pod taktirko svojega mentorja profesorja Marmelade (Richard Ayoade, slov. Damjan Trbovc), arogantnega (a očarljivega!) morskega prašička, bodo barabe preslepile svet, da so se preobrazile. Na tej poti pa gospod Volk prične sumiti, da mu dobro delo lahko resnično da tisto, po čemer je vedno na skrivaj hrepenel: sprejetje. Pa bo, medtem ko mestu prične groziti novi zlobnež, gospodu Volku uspelo prepričati preostale člane tolpe, da postanejo … pridni fantje?

“Barabe postanemo dobri, da smo lahko še naprej barabe!

Pred premiero pa smo v Studio Ritem, kjer sinhronizirajo risanko, ujeli nekaj glavnih barab, ki so svoje glasove posodili glavnim likom -(zgornja leva fotografija od leve proti desni) Boris Car (volk),Maja Martina Merljak (Diana Lisičnik), Alenka Tetičković (tarantela), Rok Kunaver (morski pes) in Ota Roš (Tifani Puhec).Igralci so priznali, da so se zlahka vživeli v vlogo barab, saj so tudi sami že imeli kdaj priložnost “biti barab”.

IGRALSKA ZASEDBA: Sam Rockwell, Marc Maron, Craig Robinson, Anthony Ramos, Awkwafina, Richard Ayoade, Zazie Beetz, Lilly Singh in Alex Borstein
SLOVENSKI IGRALCI: Boris Car, Gorazd Žilavec, Alenka Tetičković, Rok Kunaver, Robert Korošec, Maja Martina Merljak, Damjan Trbovc, Aja Kobe, Ota Širca Roš, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Manca Kepic, Martin Jelovšek, Natalija Bukovec, Nina Grilc, Saša Lešnjek, Uroš Buh, Žiga Bunič, Nina Hribernik, Polona Natlačen, Gal Butenko Černe, Martin Jelovšek, Domen Babič, Gregor Lavtar, Igor Potočnik, Lija Trunkelj
REŽIJA: Pierre Perifel
SCENARIJ:
Etan Cohen, Hilary Winston
POSNETO po poučni knjižni seriji avtorja Aarona Blabeyja
PRODUCENTA: Damon Ross, Rebecca Huntley
IZVRŠNI PRODUCENTI: Aaron Blabey, Etan Cohen, Patrick Hughes
ŽANR: animirana akcijska komedija


New Report

Close