Prednosti in pasti homeopatije v domačem okolju – si lahko pomagate sami?

Uredništvo, 06. november 2017.
homeopatija

Najbolj pogosto se poslužujejo homeopatskega načina zdravljenja za svoje kronične in akutne bolezni, tudi pri otrocih.

Homeopatija je sistem zdravljenja, ki je nastal pred dobrimi 200 leti. Deluje na principu celostnosti, kar pomeni, da je za izbiro pravega zdravila pomembna celostna slika bolezni, ki se kaže v obolelem organizmu. Vsaka bolezen namreč povzroči spremembe na mentalni (psihični) ravni, spremeni se delovanje organizma kot celote (splošni simptomi, kot so raven energije, spanje, potenje, apetit …) in seveda se zgodijo spremembe na lokalni ravni, kjer gre za prizadetost določenega organa ali (dela) organskega sistema (vnetja, bolečine …). Homeopatija lahko zdravi skoraj vsa bolezenska stanja, najboljše uspehe ima pri kroničnih boleznih v začetnih fazah in večini akutnih bolezni.

Homeopatija kar doma?

Homeopatija je priljubljena oblika zdravljenja, ki se jo poslužujejo številni posamezniki za svoje kronične in akutne bolezni, mnogo ljudi pa jo uporablja tudi za samozdravljenje, predvsem pa želijo z njo zdraviti svoje otroke.

Zna pa biti homeopatija zapleten terapevtski sistem, zato je dobro poznati njegove osnove, da s homeopatijo ne delamo škode in da so naše izbire zdravil prave in s tem učinkovite.

Jošt Klemenc, dr. med., zdravnik homeopat iz Centra za celostno zdravljenje je pripravil Šolo homeopatije, v kateri se lahko naučite kako s homeopatijo blažiti in zdraviti akutne motnje varno in uspešno ter kako moramo ukrepati pri hujših boleznih.

Šola homeopatije

Šola homeopatije je tako namenjena laični javnosti s homeopatskim predznanjem ali brez njega, vabljeni pa so tudi magistri farmacije, zdravniki ter študenti obeh znanosti, ki bi želeli spoznati osnove homeopatije skozi preprost in uporaben tečaj ter seveda vsa druga zainteresirana javnost.

Predavanja potekajo v konferenčni dvorani G design hotela na Tržaški cesti v Ljubljani. Teme posameznih predavanj so razpisane na spletni strani, na vsakem predavanju pa je čas tudi za konkretna vprašanja obiskovalcev. Splošno, uvodno, predavanje se je odvilo pred kratkim, naslednje predavanje, s katerim Šola zagrize v konkretno homeopatsko teorijo, pa bo na sporedu že to sredo, 8. 11., ob 19h. Organizator tudi obvešča, da so še prosta mesta in da se zainteresirani še lahko pridružijo Šoli.

Strokovnjaki o homeopatiji

“Homeopatsko zdravilo je kot general. Postroji vojsko imunskega sistema, jo z določeno taktiko in načinom vojskovanja odpelje na določeno fronto. Če je pravilno izbrano, vojska hitro zmaga. Če ni, se vojska ne bojuje prav in zdravilo nima učinka. Če veliko napačnih generalov mešetari po imunskem sistemu bolnika, ga to lahko oslabi. Dostikrat opažam tovrstno imunsko oslabljene organizme, ki imajo za samo konfuzno zdravljenje z več neprimerno izbranimi homeopatskimi zdravili. Do homeopatskega zdravljenja je treba imeti določeno strahospoštovanje, te kroglice niso bonbončki. Zato vidim potrebo po izobraževanju laikov,”

o pomenu Šole pove Jošt Klemenc, dr. med., dolgoletni moderator na forumu Homeopatija. Obiščite tudi forum Homeopatija.

Šola se lahko obiskuje v celoti ali po posameznih predavanjih po ceni 10 eur. Več o Šoli homeopatije >

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,295
20.06.2021. ob 00:29
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več