Predavanje: Biologija staranja

Uredništvo, 29. januar 2016.

Človek že tisočletja spoznava, se uči in poskuša razumeti lastne biološke zakonitosti, delovanje svojega organizma.

Festival zdravega načina življenja DaoYah bo letos obogaten z modulom dveh predavanj z naslovom Biologija staranja, ki ga sponzorira družinsko podjetje Aglea d.o.o.

Predavanje “Biologija staranja” 

nedelja, 31. januar 2016, ob 10. 15 uri Linhartova dvorana Canakrjevega doma v Ljubljani

Vsem oblikam medicin in farmacij, starodavnih kot novodobnih, vsem oblikam preventivnih terapij so OSNOVA NARAVNE BIOLOŠKE ZAKONITOSTI.

Človek že tisočletja spoznava, se uči in poskuša razumeti lastne biološke zakonitosti, delovanje svojega organizma.

Dandanes poznamo in razumemo že veliko število bioloških procesov, njihovo kompleksnost, odvisnost in sinergičnost. Kljub temu ostaja še veliko neznanega in nerazumljenega, saj nam znana orodja ( diagnostika, analize, testi, spremljanje procesov v živo,….), s katerimi poskušamo razvozlati marsikatero skrivnost degeneracij, obolenj, tega še ne omogočajo. Z odkrivanjem novih orodij odkrivamo tudi nova spoznanja o naravnih zakonitostih našega organizma. To nam hkrati omogoča, da se lahko bolje zavarujemo ali obvladujemo naravne spremembe v delovanju našega organizma. Človek je samo del narave in tako podvržen vsem osnovnim naravnim zakonitostim življenja na Zemlji. Vsak posameznik, ki razume in spoštuje naravo v kateri živi in naravo svojega organizma, je sposoben obvladovati in optimizirati njemu lastne in edinstvene biološke procese ali v stroki priljubljen izraz biologijo staranja.

Glavni cilj modula Biologija staranja je čim enostavneje in razumljivo predstaviti kompleksnost nam znanih bioloških procesov, ki jih z načinom življenja lahko pospešimo ali upočasnimo. Vse je odvisno od vsakega posameznika. Poudarek bo na preventivi, in zadnjih strokovnih bioloških dognanjih.

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo