Pravi moški na 6. dobrodelni vožnji z gospodi na klasičnih motociklih

Uredništvo, 27. september 2018.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije se v okviru akcije Pravi moški skrbi zase – izogniseraku.si že tradicionalno pridružuje letošnji 6.dobrodelni vožnji uglednih »džentelmenov na klasičnih motorjih« poimenovani DGR Ljubljana 2018, in sicer 30. septembra 2018 na poti Ljubljana – Kamnik.

Pred nami je že šesta vožnja uglednih džentelmenov na klasičnih motorjih, poimenovana The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR). Gre za dobrodelno druženje, ki se odvija na isti dan po celem svetu z istim razlogom in sicer opozarjanje na moško bolezen – raka prostate. V več kot 90. državah in več kot 580 mestih se zbere okoli 100.000 moških. Udeleženci te vožnje se primerno uredijo in napravijo. Nadenejo si polikane suknjiče, zavežejo kravate in zajahajo svoj klasični ali predelani motocikel in spominjajo na utrinek iz britanskega podeželskega kluba, kamor zahajajo lordi s svojimi damami. S svojo vožnjo in pojavo želijo opozoriti in ozavestiti javnost o moških boleznih, predvsem raku prostate, ki ima s pravočasno postavljeno diagnozo spodbudno prognozo. Poleg tega ima dogodek dobrodelno noto, saj se zbirajo sredstva za raziskovanje raka prostate.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije se v okviru vseslovenske akcije Pravi moški skrbi zase – izogniseraku.si že tradicionalno udeležuje omenjene dobrodelne akcije DGR z namenom opozarjanja na moške rake in preventivo z informativnim gradivom na stojnici.

V Sloveniji vsako leto za rakovimi obolenji zboli več kot 7000 moških, od tega jih največ, okoli 20 odstotkov, ravno za rakom na prostati. Kot pravijo člani Društva onkoloških bolnikov Slovenije, je ključno, da se bolezen odkrije v zgodnjem stadiju, tudi zato je celostno obvladovanje raka eden najbolj zahtevnih segmentov v celotnem zdravstvu. Več o sami bolezni, zdravljenju in posledicah si lahko preberete na uradni strani www.onkologija.org in www.izogniseraku.si .

Dobimo se 30. septembra ob 11:00 v ljubljanski Lepi žogi (ob parku Tivoli), ob 12:00 pa bodo udeleženci zajahali motocikle in se v počasni vožnji odpeljali proti Kamniku. Predviden prihod v stari del Kamnika je ob 13:00. Tam boste v vrvežu motoristov in njihovih konjičkov doživeli utrip dobrodelnosti, ki na isti dan preveva skupno dogajanje po celem svetu. Za dobro!

Prijazno vabljeni v podporo ozaveščanju o moških rakih in zbiranju sredstev za raziskave te bolezni!

Vir: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

O avtorju

Uredništvo