Potrjen sklep o razpisu za strokovnega direktorja

Uredništvo, 21. marec 2013.
UKC Ljubljana

Na konstitutivni seji člani Sveta UKC Ljubljana potrdili sklep o razpisu za strokovnega direktorja.

Člani novega Sveta UKC Ljubljana so za predsednika imenovali Franceta Cukjatija. Po potrditvi sklepa o razpisu za strokovnega direktorja bo razpis za mesto strokovnega direktorja UKC Ljubljana javno objavljen danes (četrtek)

Ljubljana, 20. marec 2013 – Člani Sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so na današnji konstitutivni seji izvolili predsednika in namestnika predsednika Sveta UKC Ljubljana. Na mesto predsednika je bil imenovan France Cukjati, na mesto namestnika pa prim. Branko Cvjetićanin, dr. med. Člani Sveta so tudi potrdili predstavnike zaposlenih iz UKC Ljubljana. Na volitvah, dne 17.1. 2013 so bili v Svet UKC Ljubljana kot predstavniki zaposlenih namreč izvoljeni prim. Branko Cvjetićanin, dr. med., iz Ginekološke klinike, doc. dr. Tomaž Kocjan, dr.med., iz Interne klinike in g. Marko Alauf, inž. tel. iz Tehnično-vzdrževalnih služb. Na današnji seji so sicer obravnavali več točk: inventurni elaborat, poslovno poročilo za leto 2012, razpis za delovno mesto strokovnega direktorja in obravnavali vloge po ZUJFU.

Kljub težkim pogojem poslovanja je UKC Ljubljana v letu 2012 posloval uspešno. Uspešni smo bili tako pri obravnavi naših pacientov (pri obsegu in kakovosti izvedenih programov) kot tudi finančno. S številnimi notranjimi racionalizacijami (obvladovanjem stroškov dela, porabe storitev in materiala, idr.) ter zniževanjem cen materialov in storitev je UKC Ljubljana dosegel rezultat, ki je glede na dane razmere dober. UKC Ljubljana je leto 2012 zaključil z manj kot 5 milijoni negativnega izida, poleg tega pa smo ponovno obravnavali več pacientov, kot nam jih plača Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS). Tako smo zagotavljali maksimalno možno dostopnost do zdravstvenih storitev za vse, ki to potrebujejo. V lanskem letu smo obravnavali kar za 8 milijonov evrov neplačanih pacientov, kar je 3 milijone evrov več, kot je znašal izid poslovanja.

Sklep o razpisu za strokovnega direktorja so člani sveta obravnavali, ker se sedanji strokovni direktorici, prof. dr. Brigiti Drnovšek Olup, dr. med., višji svetnici, 17. aprila 2013 izteče štiriletni mandat. Na podlagi 35. člena Statuta UKC Ljubljana so imenovali razpisno komisijo, ki bo ocenila izpolnjevanje pogojev prijavljenih kandidatov in njihove programe strokovnega dela/razvoja UKC Ljubljana ter opravila morebitne razgovore z njimi ter poročala Svetu UKC Ljubljana. Člani Sveta Zavoda so sedanjo strokovno direktorico, prof. dr. Brigito Drnovšek Olup, tudi pooblastili, da zaradi nemotenega poteka dela opravlja dela in naloge strokovnega direktorja UKC Ljubljana tudi po izteku mandata, vse do nastopa dela novoimenovanega strokovnega direktorja UKC Ljubljana oz. za največ eno leto. Razpis za strokovnega direktorja UKC Ljubljana bo javno objavljen v četrtek (jutri).

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,504
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close