Potrebujem življenjsko zavarovanje, če nimam družine?

Powered by:

Pogosta zmota glede življenjskega zavarovanja za primer smrti je, da ga potrebujejo le tisti, ki imajo visoke finančne obveznosti, kot je kredit, in bližnje, ki so od njih odvisni. Finančno breme morebitnih kreditov, rednih obveznosti in vzdrževanje nepreskrbljenih otrok bi namreč doletelo njihove najbližje, če bi se jim zgodilo najhujše. A življenjsko zavarovanje lahko pride prav tudi samskim.

Življenjsko zavarovanje za samske 

Ste samski in si še niste ustvarili družine? Morda menite, da življenjskega zavarovanja ne potrebujete, ker nimate otrok, za katere je treba poskrbeti, ali pa nimate finančnih obveznosti zaradi kreditov za stanovanje. Kljub temu da morda nimate večjih finančnih obveznosti, potrebujete življenjsko zavarovanje, ki mu lahko priključite dodatna zavarovanja. Tako vam bo nudilo osebno finančno zaščito za primer nezgode ali hude bolezni. Zakaj? 

Nezgode in bolezni navadno nastopijo nepričakovano in v trenutku spremenijo življenje. Težka invalidnost ali huda bolezen, ki lahko vodita v delovno nezmožnost, sta situaciji, ki popolnoma spremenita življenje. 

Življenjsko zavarovanje lahko krije prilagoditev stanovanja in dodatna zdravljenja 

Če živite sami, je možno, da bližnjih, ki bi vam pomagali pri reševanju nastale situacije, nimate ob sebi ali ne živijo blizu vas. V primeru nezgode ali hude bolezni se zato lahko zgodi, da boste začasno ali stalno odvisni od pomoči drugih ljudi. Stroške tovrstne pomoči poravnate s pomočjo življenjskega zavarovanja. 

Odpoved ledvic, možganska kap, rak, stres, anksioznost, depresija in izgorelost, vse to so bolezni, o katerih si nihče ne želi razmišljati. V primeru, da zbolite, lahko življenjsko zavarovanje pomeni osebno finančno zaščito, ki jo takrat potrebujete. 

Tudi morebitne prilagoditve bivalnega prostora ali dodatno zdravljenje, ki ga javno zdravstvo ne krije, lahko prinesejo visoke stroške. Finančne težave, ki bi temu lahko sledile, lahko omili pravočasno sklenjeno Življenjsko zavarovanje za primer smrti, ki z nizko zavarovalno vsoto za smrt predstavlja temelj za sklenitev dodatnih zavarovanj, kot sta: 

  • Dodatno zavarovanje za hude bolezni, ki pri razširjenem paketu pri določenih boleznih omogoča delna izplačila že v primeru lažjih oblik bolezni, in 
  • Dodatno nezgodno zavarovanje, pri katerem lahko izbirate med različnimi kritji. Z mesečno nezgodno rento za invalidnost, trajno invalidnost zaradi nezgode ali s kritjem za zlom, izpah ali opeklino, si lahko zagotovite sredstva, s katerimi si boste lahko zaradi novih okoliščin prilagodili življenjski prostor ali zagotovili dodatno zdravljenje. Dodatnemu nezgodnemu zavarovanju lahko dodate tudi Dodatno zavarovanje asistence po poškodbi

Življenjsko zavarovanje je, čeprav ste sami in brez družine, pametna izbira. Pomembno je le, da pri izbiri življenjskega zavarovanja izhajate iz vaše življenjske situacije, vašega načina življenja in potreb. Na podlagi tega si nato prilagodite kritja, ki jih nudi življenjsko zavarovanje. 

V nadaljevanju preberite tudi, kako lahko z življenjskim zavarovanjem varčujete za prihodnost, tudi za pokojnino in kako lahko življenjsko zavarovanje prilagodite, če dobite družino. 

O avtorju

T. Š.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
25.06.2021. ob 10:41
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več