Postbiotiki: Revolucija v podpori zdravju črevesja

V današnjem hitrem tempu življenja se vedno več ljudi sooča s prebavnimi težavami, kot so napihnjenost, zaprtje, bolečine v trebuhu in zgaga. Tradicionalno so bili probiotiki prvi izbor za izboljšanje črevesne mikrobiote, vendar se sedaj vedno več posameznikov obrača k postbiotikom zaradi njihove primerljive učinkovitosti in večje stabilnosti.

Kaj so postbiotiki?

Postbiotiki so inaktivirane dobre bakterije in/ali njihovi presnovni produkti, ki imajo dokazano enako ali celo boljšo učinkovitost pri izboljšanju zdravja črevesja v primerjavi z živimi probiotiki. Zaradi svoje inaktivirane narave so postbiotiki bolj stabilni in varni za uporabo, kar omogoča lažji transport in daljši rok trajanja brez izgube učinkovitosti.

Izzivi s katerimi se srečujejo prebiotiki

Kljub potencialnim koristim, s katerimi so povezani, se probiotiki soočajo z izzivi, ki lahko vplivajo na njihovo učinkovitost.

  1. Slabo preživetje probiotičnih bakterij skozi prebavni proces lahko zmanjša njihov končni učinek.
  2. Poleg tega se probiotiki srečujejo s težavami pri pripenjanju na sluznico črevesja, kar je ključno za njihovo delovanje.
  3. Pomembno pa je omeniti tudi nekatere varnostne pomisleke, ki se pojavljajo pri določenih skupinah ljudi, zlasti tistih z oslabljeno imunostjo ali kroničnimi boleznimi.

Postbeeotic™ – inovacija na trgu

Medexov Postbeeotic™ je prvi napitek, ki združuje sinergijo prebiotikov in postbiotikov za celovito podporo prebavnemu sistemu. Njegova unikatna formula vključuje fermentirano sadje in zelenjavo, inaktivirane bifidobakterije, čebelji cvetni prah ter vitamine B kompleksa in vitamin C, kar pripomore k boljšemu delovanju črevesne mikrobiote in celotnega prebavnega sistema.

Foto: Medex
Foto: Medex

Ključne sestavine Postbeeotic™:

  • HT Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347: Dobro raziskan inaktiviran mikrobni sev, ki izboljšuje prepustnost črevesja in krepi imunski sistem.
  • Fruktooligosaharidi (FOS): Prebiotiki, ki spodbujajo rast zdravih bakterij v črevesju, kar izboljšuje splošno zdravje črevesne mikrobiote.
  • Fibriotics®: Mešanica sadja in zelenjave, pridobljena s precizno fermentacijo, bogata z biorazpoložljivimi snovmi za optimalno delovanje črevesnih celic.
Foto: Medex
Foto: Medex

Za koga je primeren Postbeeotic™?

Postbeeotic™ je primeren za odrasle in otroke starejše od 3 let, zlasti za tiste, ki se pogosto srečujejo s prebavnimi težavami, želijo podpreti presnovo in ohranjati zdravo črevesno mikrobioto. Prav tako je odlična izbira za vse, ki želijo zaščititi črevesno sluznico in okrepiti imunski sistem.

Medexov Postbeeotic™ je inovativen izdelek na trgu, ki združuje najboljše lastnosti prebiotikov in postbiotikov, da bi zagotovil celovito podporo vašemu prebavnemu sistemu. Na voljo je v izbranih specializiranih prodajalnah in lekarnah, v spletni trgovini na www.medex.si in v trgovini Medex na Miklošičevi 30 v Ljubljani.

Foto: Medex
Foto: Medex

Več novic

New Report

Close