Portret Stanko Pušenjak

Uredništvo, 28. januar 2012.
Stanko Pušenjak

Predstavljamo vam strokovnjaka, absolutnega rekorderja v odgovorih na portalu Med.Over.Net. Človeka, ki s strastjo, vnemo in vztrajnostjo, dnevno odgovarja tudi na še tako "tipična" vprašanja, sočasno pa z odgovori pomaga razumeti delovanje človeškega organizma.

Moderator na forumu ABC ginekologije

Baza vprašanj in odgovorov foruma ABC ginekologije in porodništva je obsežna. V njej so shranjena vsa sporočila, ki so bila objavljena na forumu, od samega začetka pa vse do danes. Vprašanja in odgovori so 365 dni v letu, 24 ur na dan dostopni vsem, ki želijo poiskati odgovor na svojo težavo ali dilemo. Ali vas zanima, kakšno je bilo prvo vprašanje, ki ga je prejel Stanko Pušenjak in kako je nanj odgovoril?

Stanko Pušenjak je požrtvovalni zdravnik, ki brezplačno vsak delovni dan, ob nedeljah, praznikih in tudi v času zasluženega dopusta, z različnih koncev sveta, odgovarja negotovim ali zaskrbljenim uporabnikom, ki ga prosijo za nasvet.2375FD48-54A8-11E1-BDF5-E45F66B94067

Poleg medicinske prakse, zasebnega življenja, ki ga pogosto prepleta s svetovanjem na forumu ABC Ginekologije in porodništva, se je podal tudi v knjižne vode in izdal knjigo Nosečnost od tedna do tedna, Koledar za bodoče starše, katere honorar je namenil Društvu varnega zavetja iz Ljutomera. Za to plemenito dejanje, poleg vsega drugega, kar naredi za ljudi, ga je revija Naša Žena razglasila za darovalca leta.

Kljub medijski prepoznavnosti, zasebnega življenje ne obeša na veliki zvon, nam je pa leta 2011 dovolil vpogled v svet zasebnosti in delil z obiskovalci portala Travel Over Net svojo izkušnjo potovanja po Turčiji z avtodomom Med.Over.Net-a. Reportaža zasluženega oddiha po prelepi Turčiji

723731EA-5499-11E1-81D0-E45F66B94067

Zaradi izjemnega števila sporočil, ki ga dnevno čakajo v forumskem poštnem predalu, je v času njegovega oddiha potrebno forum zapreti. Bilo bi preprosto nemogoče na vprašanja pravočasno odgovoriti, saj bi se pomešala s tistimi, ki dnevno prispejo. V ta namen se na forumu objavijo sporočila, ki opozarjajo vse, naj bodo pri čakanju malce potrpežljivi. Tudi v ta namen Stanko Pušenjak poudarja pomen brskalnika, ki omogoča hitro tematsko iskanje odgovorov, ki so neprestano dostopni vsem.

Kljub temu, da je veliko vprašanj na forumu podobnih in “tipičnih” in je bilo nanje že odgovorjeno v preteklosti, sta poslanstvo, ljubezen in vnema, ki ju čuti, preprosto preveliki, da ne bi odgovarjal na ponavljajoča se vprašanja zaskrbljenih uporabnic, za katere preprosto ve, da jim odgovor na njihove težave pomeni največ.

Opus vprašanj, na katera je že odgovoril, je preprosto osupljiv. Z razvojem tehnologije in izjemno široke informiranosti, je odgovarjanja na forumu dandanes že pravi izziv tudi za profesionalni razvoj. S tovrstno filozofijo se odgovarjanja loteva tudi Stanko Pušenjak, ki priznava, da določeni odgovori zahtevajo tudi dodatno brskanje in raziskovanje po literaturi. Zaskrbljene uporabnice sprašujejo za pravilno jemanje “Kt”, prosijo za obrazložitev izvida, ali želijo pregnati skrb, da določeni nenadni in nepričakovani pojavi ne pomenijo tragičen zaključek nečesa lepega.

Sam ne dela razlik med bolj in manj pomembnimi vprašanji, saj je vsako vprašanje, ki ga uporabnica zastavi na forumu, zanjo najpomembnejše in tehtno, zato se ne izogne odgovarjanju tudi takšnim, za katere bi lahko posumili, da so morda provokacija. Objavljena vprašanja in odgovori lahko pomagajo ne le tistim, ki jih zastavijo, ampak tudi ostalim.

Na forumih gre za poseben način komuniciranja
3EB32504-5499-11E1-A16A-E45F66B94067

Odgovarjanje preko foruma, je vsekakor poseben način komuniciranja. Zaradi anonimnosti, ki jo zagotavlja Med.Over.Net, se uporabnice počutijo varne in si upajo vprašati tudi tisto, za kar v živo – v ordinaciji, ne zberejo poguma. S pomočjo foruma tako dobijo strokoven odgovor in uvid, da niso same. Morda se tudi zaradi tega na forumu pogosto pojavijo sporočila o razpletu dogodkov z zahvalo, namenjeno moderatorju. Kljub strokovnosti in kompleksnosti področja, so odgovori Stanka Pušenjaka venomer izjemno preprosti in podkrepljeni z nazornimi opisi, ki bralcem omogočajo lažje predstavljanje, predvsem pa razumevanje razmer na njim bližnji način. Pogosto se lahko tudi s pomočjo odgovorov naredi hitri tečaj delovanja in ustroja človeškega organizma, ki omogoča lažje spoznavanje skrivnosti človeškega organizma in prežene marsikatero skrb.

Uporabnice in uporabniki včasih iščejo zgolj toplo besedo, pomiritev, morda potrditev, da ni pričakovati česa hujšega in usmeritev. Samo iz nekaj besed, oddanih v sporočilu na forumu, ni lahko razbrati, kaj točno potrebuje človek in kaj bi mu najbolj pomagalo. Taktnost je tukaj izjemnega pomena in ravno tovrstna kvaliteta je tisto, kar poleg požrtvovalnosti, vztrajnosti, potrpljenja in volje, priznavajo Stanku Pušenjaku.

Veliko zgodb, ki so se začele z oddanim sporočilom na forumu je dobilo svoj epilog – želen ali neželen. V uredništvo je prispelo sporočilo, v katerem se uporabnica zahvaljuje Stanku Pušenjaku za odgovore, ki so jo spremljali v času nosečnosti. Ko je bila le ta mimo, se je zahvalila za vso pomoč in oznanila, da zapušča forum ABC ginekologije in porodništva in se odpravlja na forum Pediatrija, saj je trenutno v fazi, ko ji bo prav prišla pomoč na drugem področju. Tudi to je Med.Over.Net.

Spoznajte  mag. Stanka Pušenjaka, dr. med., specialista ginekologije in porodničarja s pomočjo kratkih video intervjujev na portalu Zavod Med.Over.Net in Youtube.

9E19E8C2-54A6-11E1-81D0-E45F66B94067

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
20.06.2021. ob 10:09
284,295
20.06.2021. ob 00:29
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več