Poroka pod šotorom – da ali ne?

Oglasno sporočilo , 22. marec 2023
Aktualno
Powered by:
poroka, šotor, narava
Mobil Plac

Poroka je eden najlepših dni v življenju, vendar le če je celoten dogodek dobro organiziran in se odvija v prijetnem okolju. Izbira ambienta poroke je zato še kako pomembna – in zakaj se ne bi odločili za poroko pod šotorom?

Vse več parov išče različne alternative, ki bi bile drugačne od klasičnih porok med štirimi stenami. 

Izreči DA v prijetnem naravnem okolju, ob melodiji ptičjega žvižganja in pod senco lepega poročnega šotora je zagotovo nekaj, kar nikogar ne bo pustilo ravnodušnega. 

Prednosti poroke pod šotorom

Marsikdo bi si mislil, da je poroka pod šotorom velik organizacijski zalogaj, vendar temu ni tako. S pomočjo primerne poročne opreme, poročnih šotorov in pagod je mogoče danes takšno poroko organizirati praktično kjerkoli želite. 

Če še vedno kolebate, naj vam v nadaljevanju predstavimo nekaj ključnih prednosti poroke pod šotorom:

1.    Organizacija poroke pod šotorom je enostavna

Kot smo že omenili, je poročna oprema tako pestrega nabora, da je danes mogoče tako velik dogodek organizirati zelo enostavno. 

Za postavitev izberite zanesljivega ponudnika poročnih šotorov, nato pa morate poskrbeti le še za hrano in pijačo, primeren glasbeni izbor in seveda za dobro družbo.

2.    Poroko pod šotorom je mogoče organizirati na različnih lokacijah

Poročni šotor se lahko postavi kjerkoli želite, preveriti je potrebno le, če je za postavitev dovolj prostora.

Foto: Mobil Plac

To je lahko vaš vrt, priljubljena lokacija, kjer se je mladi par spoznal ali pa na lokaciji na katero ste še posebej navezani. 

3.    Poroka pod šotorom je zelo romantična

Le kaj je lahko še bolj romantičnega kot to, da izrečete DA v objemu prijetnih zvokov narave in čudovitega ambienta v neokrnjeni naravi

Tega si ne morete pričarati niti v najboljši restavraciji. 

4.    Poroka pod šotorom je zelo sproščujoča

Naravno okolje, svež zrak in prijetno vzdušje pod poročnim šotorom dodatno pripomore k še bolj sproščenemu razpoloženju pri mladoporočencih in svatih. 

Le ti lahko zaradi samega ambienta izberejo bolj lahkotno in neuradno toaleto, kar poskrbi k dobremu vzdušju.

5.    Praviloma je poroka pod šotorom cenejša. 

Najem šotora in organizacija poroke pod šotorom je v celoti gledano cenejša kot pa poroka v notranjih prostorih.

Celoten dogodek si lahko namreč popolnoma poenostavite in prilagodite svojim potrebam ter finančnim zmožnostim, predvsem kar se tiče pogrinjkov, glasbe in okraševanja.

Slabosti poroke pod šotorom

Poroka pod šotorom ima sicer tudi nekaj slabosti, ki pa jih je z dobro organizacijo in obilo dobre volje mogoče tudi odpraviti. Omenimo naj:

 • V primeru poroke pod šotorom morate poskrbeti za vse poročne elemente, ki jih potrebujete, od sedišč, miz, ozvočenja, do toaletnih prostorov. To ni nujno slabo, če ste eden izmed tistih, ki vam je organizacija v krvi.
 • Vreme je tisti dejavnik, ki vam lahko poroko pod šotorom malce zagreni. Poskrbite, da je poročni šotor postavljen v senci, v primeru, da je tekom celotnega dne napovedan dež, pa imejte izdelan plan B.
 • Ne pozabite na dotok električne energije, še posebej, če ste izbrali lokacijo stran od električnih napeljav. 
 • Komarji in druga mrčes so v poletnem času lahko zelo nadležni in podobno velja tudi za poroko pod šotorom. Zato se na to dobro pripravite in se zaščitite, na kar opozorite tudi svoje goste. Običajno se v takem primeru priporoča med cvetjem na mizi dodati svežo sivko ali druge citruse (limono, limeto,…).

Glavne značilnosti poročnih šotorov

Danes vam je na voljo veliko različnih tipov prireditvenih šotorov, zato je dobro poznati njihove glavne značilnosti. 

Mladoporočenci se najpogosteje odločijo za steklen šotor, VIP šotor in bel šotor, ki sta izdelana iz trpežnega platna

Foto: Mobil Plac

Različni tipi šotorov se med seboj razlikujejo predvsem v materialu, medtem ko so ostale specifikacije podobne:

 • vse šotore lahko postavite na različnih podlagah,
 • omogočajo vam poljubno odpiranje in zapiranje stranic,
 • za tla lahko izberete leseni pod ali preprogo,
 • izberete lahko različne stile pohištva, dekoracije in možnosti razsvetljave,
 • vsi šotori omogočajo dodatno ogrevanje ali hlajenje.

Kako izbrati pravi poročni šotor?

Če se odločite za poroko pod šotorom, potem je izbira primernega šotora še kako pomembna. Ko izbirate prireditveni šotor, je potrebno upoštevati nekaj dejavnikov:

 • Izbira poročnega šotora glede na lokacijo: Pred izbiro poročnega šotora, preverite lokacijo. Ta mora omogočati dovolj prostora za postavitev izbranega šotora, ob tem pa upoštevajte, da so tla ravna. Ne pozabite, da je po postavitvi šotora na voljo vsaj 3 m za neovirano gibanje.
 • Izbira poročnega šotora glede na število gostov: Poročni šotori so namenjeni različno velikim slavjem. Pomembno je, da šotor ni ne prevelik in ne premajhen, pri čemer na splošno velja, da potrebujete približno 2 m2 na osebo. Skorajda vse tipe šotorov je mogoče prilagoditi številu gostov, o čemer se natančno pozanimajte pri izbranem ponudniku šotorov.
 • Izbira poročnega šotora glede na vreme: Različni tipi šotorov vam omogočajo različne možnosti zaščite pred vremenskimi vplivi. V poletni vročini se izogibajte predvsem šotorom s steklenimi stenami in stropom, v primeru slabe napovedi pa obvezno izberite šotor s poljubnim odpiranjem in zapiranjem stranic ter gretjem.

Poroka pod šotorom je za mnoge pare nepozaben dogodek – vendar le, če izberete poročni šotor, ki se popolnoma prilagodi vašim željam.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
33,769
16.02.2023. ob 20:26
3,653
26.05.2023. ob 23:16
3,858
27.05.2023. ob 21:16
1,220
21.05.2023. ob 09:09
150
18.05.2021. ob 10:58
Preberi več

Več novic

New Report

Close