Pomladno čiščenje telesa

Uredništvo, 02. april 2012.

Razstrupljanje telesa ni pomembno samo pri stresu, temveč koristi pri mnogih zdravstvenih tegobah.

Sodoben način življenja vsekakor ni balzam za človeški organizem. Zahteve okolja nas neprestano postavljajo v situacije, ki nas silijo v vedno večji umski in telesni napor. Preveč sedimo kar od nas zahteva sodoben delavnik, potem pa pozabimo na gibanje v naravi in čas, ki bi ga morali posvetiti sebi. Spremljati nas pričnejo neugoden občutek v prebavilih, bolečine v želodcu, tesnoba, napetost, zaskrbljenost, razdražljivosti, nespečnost in drugi, ki so pokazatelji stresa.

Vzrokov za preobremenitev telesa z odpadnimi produkti je veliko od ekoloških, preko vode, hrane zdravil in sodobnega načina življenja. Zastrupljamo se s hitro prehrano pri čemer mislim na hitro zaužite in nepravilno sestavljene obroke, predelanimi živili od bele moke, belega sladkorja, soli in maščob. Strupi se kopičijo, telo je zakisano in pojavijo se različne zdravstvene težave.

Tako kot je potrebno po vsakem kuhanju pomiti posodo, je potrebno vsaj enkrat letno očistiti tudi naše telo.

Razstrupljanje telesa

Razstrupljanje telesa pa ni pomembno samo pri stresu, temveč je koristno pri mnogih zdravstvenih tegobah sodobnega časa in tudi takrat ko menimo, da smo v dobri kondiciji.

Vsako čiščenje telesa pa se prične s čiščenjem prebavnega trakta in tam nabranih zalog in ostankov presnove in prebave. Zato je dan pred čiščenjem potrebno popiti okrog 1l Donata Mg, ki je mnogo manj agresiven od priporočene čiste grenke soli ali magnezijevega sulfata. Le tega vsebuje tudi donat vendar ne v koncentrirani obliki. Pijemo ga lahko vse življenje, ker je naraven varen, vedno deluje in ne povzroča navajanja. Z gibanjem in razbremenilno prehrano se maščobe in beljakovine razgrajujejo v kisline in telo izgublja življenjsko pomembne minerale.

 460BE6B2-6DB5-11E1-94EF-D43D65B94067BF88F8CC-6DAB-11E1-93BC-D43D65B94067

Donat Mg pomaga nevtralizirati kisline in nadomeščati izgubljene minerale. Zaradi visoke vsebnosti magnezija pospešuje telesno presnovo, ureja prebavo, razbremeni telo balastnih snovi in strupov ter poskrbi za ravnotežje elektrolitov. Zadostujejo že 3-4 dcl naravne mineralne vode Donat Mg dnevno.

Magnezij deluje preventivno proti srčnemu infarktu saj znižuje količino maščob v krvi. Prav tako preprečuje motnje srčnega ritma in krepi srčno mišico. Krepi telesno odpornost in povečuje zaloge energije. Že 2 kozarca Donata Mg na dan pokrijeta dnevno potrebo po magneziju.

Naše telo je tempelj, zato je potrebno paziti kaj vanj vnašamo. Stopite z Donatom Mg v pomladni čas prenovljeni in z več energije!

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,426
29.07.2021. ob 13:47
284,507
12.07.2021. ob 21:25
110,199
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close