Pomen igre za razvoj otroka

Uredništvo, 28. avgust 2015.

V vsakem od nas se vse življenje skriva nekaj otroškega veselja. Prav je, da ga spodbujamo in negujemo. Zato tudi …

V vsakem od nas se vse življenje skriva nekaj otroškega veselja. Prav je, da ga spodbujamo in negujemo. Zato tudi lažje razumemo naše otroke, ki jih, tako kot njihove vrstnike po svetu, zdaj navdušuje Spuži Kvadratnik, zvezda risanke in filma.

Kdo je Spuži Kvadratnik?

AcroRd32 28.8.2015 , 11:19:14 tatto_Spuzi_40x40mm_TISK.PDF - Adobe Reader

Spuži Kvadratnik je najbolj optimistična spužva, kar jih živi v vseh oceanih. Živi v ananasu in ima veliko prijateljev, saj je vedno pripravljen na zabavo. Ko Spuži Kvadratnik ne dela v restavraciji s hitro prehrano Rakarjev raj, gre v Bikinsko Bistrico, kjer dela milne mehurčke s prijateljem Patrikom. Spuži ima tudi ljubljenčka, morskega polža. In ne glede na to, kako se stvari obrnejo, je Spuži vedno prepričan, da bo še vse dobro …

Spužijevo sporočilo

Ne zgolj zabavo, Spuži Kvadratnik pošilja otrokom tudi pomembno sporočilo. Bodi, kar si, bodi ti! Pomembni so pogum, hrabrost in radovednost. Pa na pozabi na resnicoljubnost in prijaznost. Kar počneš, počni s strastjo in domišljijo, vedno, ampak res vedno ohrani optimizem!

Nickelodeon, ameriški kabelski in satelitski program za otrok in najstnike, kjer je risanka o Spužiju Kvadratniku nastala, je osnovo za like in sporočila v risanki iskal v razmišljanju otrok o medvrstniških pritiskih in ustrahovanju. Na vzorcu otrok od 5. do 12. leta starosti so izvedeli  anketo o medvrstniškem ustrahovanju, in ugotovili sledeče:

  • 90% otrok se ne boji biti to, kar so, ne želijo biti podobni najbolj priljubljenim otrokom,
  • 83% jih meni, da jim starši lahko pomagajo, če jih v šoli ustrahujejo,
  • 75% jih meni, da je pomembno imeti nekoga, ki se zavzame zate, in ga drugi občudujejo,
  • 15% jih prizna, da kdaj ustrahujejo druge zato, da ne bi bili sami žrtve ustrahovanja,
  • 33% je takih, ki jim je nerodno zaradi stvari, ki jih včasih radi počnejo,
  • 57% je takih, ki menijo, da si nihče ne zasluži biti ustrahovan,
  • 37% jih meni, da so najbolj občudovani tisti vrstniki, ki jih ni strah biti to, kar so
  • 1 od 2 otrok pove staršem, če ga vrstniku ustrahujejo.

Spuži zabava v Mercatorju

Samo v Mercatorju so zdaj na voljo Spužijev album, nalepke z žigom, figurice, igračke in vse, kar je povezano s Spuži zabavo. Nekatere je možno kupiti, nekatere pa se dobi le brezplačno ob nakupu in ob nakupu določenih izdelkov. Cilj je nalepiti vse nalepke v albumu in zbrati vse figurice, ob tem pa se otroci igrajo sami ali s prijatelji.

Otroci od 5. do 12. leta navdušeno zbirajo nalepke  za album, pa žige in figurice. Igrajo družabne igre v albumu, z diski sestavljajo  različne like, pri tem pa se družijo, si izmenjujejo nalepke in smešne figurice, delajo načrte, si prizadevajo napolniti album…. Ja, tako, kot smo to še delali mi, ko smo bili otroci, in še nismo imeli mobilcev in tablic. Saj se jim ne želimo kar odreči, ampak je treba pač priznati, da se je včasih prav fino igrati tako, kot včasih.

2mail

Andreja Zadnik Andoljšek, pomočnica izvršne direktorice za marketing in razvoj v Mercatorju, je ob pričetku aktivnosti za kupce povedala:

»Aktivnost z licenčnimi izdelki Spuži Kvadratnik temelji na brezplačnem podeljevanju zbirnih elementov ob nakupu in na možnosti, da se kupci odločijo z nakup dodatnih izdelkov. Otroci potrebujejo novosti in si jih želijo, prav tako potrebujejo interakcijo z vrstniki in spodbudo za doseganje ciljev. V Mercatorju imamo izkušnje s podobno aktivnostjo, ki smo jo izvajali pred leti s Smrkci, in verjamemo, da bo tudi zabava s Spužijem tako uspešna

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,296
20.06.2021. ob 17:48
110,159
21.06.2021. ob 08:50
Preberi več