Po kopanju brez težav z ušesnimi zamaški

Uredništvo, 20. junij 2013.

V vročih dneh vsem tako prija osvežitev v vodi. A ob tem ni malo takih, ki jim voda v ušesih povzroča težave.

V vročih dneh vsem tako prija osvežitev v vodi. A ob tem ni malo takih, ki jim voda v ušesih povzroča težave.  Voda prodre v uho, zastane v sluhovodu ter povzroči nabrekanje ušesnega zamaška. Nabrekel zamašek  lahko povzroči bolečine in vnetje zunanjega sluhovoda. Kopalci, plavalci in potapljači so še posebej izpostavljeni, saj se pri njih voda v ušesu zadržuje dalj časa. Takšna zamašitev sluhovoda se lahko pojavi tudi iznenada, npr. pri umivanju las.

zamasek-uho-2Zamaški iz ušesnega masla se pogosteje tvorijo posameznikom z anomalijami sluhovoda.
Prav tako so nastanku ušesnih zamaškov izpostavljeni tisti, ki nosijo slušne aparate, slušalke ali ušesne čepke. Nastanek prevelike količine ušesnega masla lahko sproži razdražena koža sluhovoda, npr. zaradi čiščenja z vatiranimi paličicami. Čiščenje z njimi je neprimerno tudi zato, ker s tem pomaknemo ušesno maslo v globlji del sluhovoda.

Ste imeli že lansko poletje težave z ušesi?
So se težave pojavile po kopanju ali potapljanju?
Kaj lahko storite sami, da se izognete takšnim težavam?

zamasek-uhoTežavam, povezanimi z ušesno higieno in ušesnimi zamaški, se lahko izognete z raztopino ali sprejem A-cerumen, ki zamaške raztopi in preprečuje njihov nastanek. Pred kopalno sezono priporočam uporabo 2 x na dan 5 dni zapored, saj s tem odstranite odvečno ušesno maslo in ušesne zamaške.

A-cerumen je priporočljiv tudi za redno higieno ušes in se lahko uporablja dolgotrajno (za odrasle in otroke starejše od 6 mesecev). Mila naravnega izvora dajejo raztopini A-cerumen moč za topljenje maščob ušesnega masla in tudi vodotopnih nečistoč. A-cerumen vsebuje tudi snov za vzdrževanje vlage in nego kože v sluhovodu. Dodatno izpiranje ni potrebno.

A-cerumen-komplet

Na voljo brez recepta v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Dean Gorkič, dr. med.

www.a-cerumen.si

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close