Pilotko pičil komar, zgodilo se je nepredstavljivo

N.M., 07. julij 2022
Aktualno
Vir: Facebook

Britanska pilotka pripravnica je umrla po tem, ko jo je pičil komar in je razvila okužbo, ki se je razširila v možgane.

Oriana Pepper, 31-letna britanska pilotka pripravnica, je imela pred sabo bleščečo kariero. A sanje so se razblinile po tem, ko jo je med usposabljanjem pičil komar. Po letu dni od tragedije je končno znano, kaj se je zgodilo.

Mrliški oglednik: Takega primera še nisem videl

Po piku nad desno oko je mlada bodoča pilotka obiskala urgenco, saj je mesto ugriza zateklo, razvila je okužbo. V bolnišnici v Antwerpnu so ji predpisali antibiotike, a okužba se je širila in dva dni kasneje se je zgrudila. Pet dni po piku komarja je Oriana Pepper umrla.

Višji mrliški oglednik Suffolka Nigel Parsley je dejal, da gre za “nesrečno tragedijo za mlado damo, ki je očitno imela pred seboj čudovito kariero”.

Medicinski vzrok smrti je sedaj znan: septična embolija v možganih, h čemer je prispevala tudi okužba z bakterijo Staphylococcus aureus, in ugriz žuželke v čelo.

Kot je za britanske medije še pojasnil Parsley, »takega primera še ni videl.«

Bolj nevarni so komarji zunaj naših meja

Komarji, ki živijo v Sloveniji, nam lahko povzročajo kar nekaj preglavic, ugrizi se lahko vnamejo, a reakcije so običajno lokalne narave.

Bolj nevarni so komarji zunaj naših meja, ki prenašajo bolezni kot so malarija, virus Zahodnega Nila, viruse zika, denga in čikungunja ter rumeno mrzlico.

Zlasti bodite torej pozorni, če potujete v kraje podsaharske Afrike, Srednje in Južne Amerike, velik del Azije ter nekatere pacifiške otoke.

Avtor

N.M.

New Report

Close