Intimna nega moškega – penis umivajte prej in po seksu

Uredništvo, 12. avgust 2013.

Seksualno zdravje vaše partnerke je enako pomembno kot vaše. Poskrbite za to.

Moški navadno razmišljajo o higieni šele po seksu, s čimer kažejo popolno omalovaževanje in celo kriminalno ravnodušnost do svoje partnerke. Dragi moški, takšno obnašanje je nedopustno! Seksualno zdravje vaše partnerke je enako pomembno kot vaše. Poskrbite za to.   Vsi vemo, da ljudje v obdobju med koncem rimskega cesarstva in začetkom sodobnega časa niso bili pretirano navdušeni nad umivanjem. Za nekatere je bilo to nepotrebno razkošje, drugi so v telesni negi videli korak, ki vodi proti grehu, mesenim užitkom. Nekateri zdravniki so umivanje razglašali celo kot škodljivo za telo in dušo. K sreči so ti časi minili in človeštvo je vstopilo v novo obdobje.

»Igralci« – čisti!

miloZdaj se ljudje umivamo vsak dan, seveda brez “neželenih učinkov”, ki so jih napovedovali zdravniki iz časov, ko medicina še ni bila tako razvita. Toda še vedno ne moremo zatrditi, da se vsi ljudje enako zavedajo pomena osebne higiene in njenega izvajanja. Seveda z večino takšnih opravi družbeni pritisk, saj bi se moški in ženske rajši vdrli v tla, kot da bi jih označili za sovražnike osebne higiene. Intimna higiena je enako pomembna, kot splošna higiena. Spolni organi so namreč občutljivejši od drugih delov telesa in »igralci« v intimnih odnosih, zaradi česar morajo vselej biti čisti.

Redno!

Splošno znana resnica je, da ni moškega seksualnega zdravja brez skrbi za nego intimnih območij. K sreči ta ni zelo zahtevna. Najpomembnejše je pravilno umivanje spolnih organov, in sicer vsaj enkrat na dan, a tudi pred vsakim spolnim odnosom in po njem. Redno umivanje je obvezno, kajti zadnje kapljice urina navadno ostanejo pod kožico, kjer nastaja belkasta snov, imenovana smegma. To je mešanica mrtvih kožnih celic, kožne maščobe, vlage in bakterij, ki je skupaj z urinom odlično gojišče za razmnoževanje bakterij, te pa kaj hitro povzročijo različna vnetja.

Umivanje penisa …

brisace-velike-1… naj ne bo samo redno, temveč tudi pravilno. Najprej si umijte roke in nato namilite penis. Milo naj ne bo odišavljeno, kajti različni dodatki v milu utegnejo vsebovati snovi, ki dražijo kožo. Umijte penis in dimlje, nato še moda, naposled pa genitalije temeljito splaknite. Kot smo omenili, zadnje kapljice urina pogosto ostanejo pod kožico, zato je priporočljivo previdno stisniti penis pri korenu. Čeprav to ni vedno uspešno, ne bo nobene škode, če poskusite.

Bombažne spodnjice

Spolne organe osušite s papirjem ali brisačo. Zavedajte se, da umazano spodnje perilo povzroča razvoj bakterij, zato vsak dan zamenjajte spodnjice. Pozorni bodite tudi na to, kakšne spodnjice nosite. Najboljše so bombažne, kajti koža skozi bombaž lahko diha. Sintetične spodnjice so škodljive; zaradi tesnega prileganja je ovirana izmenjava toplote, zaradi česar se na tem občutljivem delu telesa pogosteje pojavijo izpuščaji.

Higiena mod

Še nekaj besed o higieni testisov. Najbrž ste že slišali, da previsoke temperature preprečujejo nastajanje spermatozoidov, zato se izogibajte vsemu, kar bi utegnilo povišati temperaturo mednožja. Tako niso priporočljive dolge vroče kopeli, niti pretesna oblačila, saj zmanjšujejo zmožnost oploditve. Enkrat na mesec si pretipajte testise. Še posebno pozorni bodite na vsako spremembo, ki jo zaznate v mednožju. Vsaka zatrdlina na tem območju zahteva obisk pri zdravniku.

Boljša je tekoča voda

Po veliki potrebi očistite zadnjik in presredek, in sicer z mehkim toaletnim papirjem. Gibi naj bodo usmerjeni od anusa nazaj, s čimer boste preprečili, da bi drobni delčki iztrebka končali na vaših spolovilih. Še učinkovitejše je, če za čiščenje anusa namesto papirja uporabite tekočo vodo.

Tudi za žensko

Še enkrat poudarimo, da se je treba oprhati in si umiti penis ne samo po vsakem spolnem odnosu, ampak tudi pred njim. Tega namreč ne počnete samo zase, temveč tudi za žensko, ki jo ljubite in s katero se boste ljubili. Veliko deklet in žensk je sram reči svojemu partnerju, naj si pred seksom umije spolovilo. Bojijo se, da bo to uničilo njegovo razpoloženje in razbilo intimno vzdušje. Ta napaka pogosto vpliva na vse življenje ženske. Moški si pred seksom navadno ne umijejo genitalij, predvsem zato, ker si želijo, da bi do odnosa prišlo čim prej − čeprav si, denimo, pred vsakim obrokom umijejo roke. Umivanje genitalij pred spolnim odnosom naj torej postane stalnica.

Avtor: Tili Kojić

viva
Preberite še druge članke na www.viva.si.

Po izboru uredništva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,432
05.08.2021. ob 15:07
284,558
31.07.2021. ob 17:39
110,205
05.08.2021. ob 15:22
Preberi več

New Report

Close