“Padel bo nov rekord”

Uredništvo, 26. maj 2016.

Oglejte si »Frutabela velodrom rekord«, v okviru katerega se bodo lovile rekordne hitrostne znamke v vožnji na velodromu.

V sredo, 1. junija, bo na velodromu Češča vas pri Novem mestu potekal dogodek »Frutabela velodrom rekord«, v okviru katerega se bodo lovile rekordne hitrostne znamke v vožnji na velodromu. Prestižni rekord na 1 uro bodo napadli Jon Božič (U-23 reprezentant in član KK Adria Mobil), Alenka Novak (članica KK Adria Mobil) in Igor Kopše, David Kuster pa bo lovil rekord za kolesarje invalide na razdalji 1000 metrov.

Športni direktor Kolesarske zveze Slovenije (KZS) Martin Hvastija je povedal, da je bila pobuda o postavljanju rekorda na velodromu v kolesarskih krogih sprejeta zelo pozitivno ter poudaril pomembno mesto dirkanja na velodromu v kolesarski družini, njeno zgodovino ter globalni kontekst, kjer trenutno najboljšo znamko »drži« Sir Bradley Wiggins (54,526 km).

Aktualni slovenski rekorder Boštjan Mervar je dodal, da se cestno kolesarstvo in kolesarstvo na velodromu lahko izjemno dopolnjujeta in se ob tem spomnil izkušnje svojega rekorda iz leta 1999, ko je prevozil 45,498 km ter ob tem pripomnil, da verjame, da bo veljal le še teden dni, ko ga bo poskusil podreti mladi in nadarjeni Jon Božič, ki je v KK Adria Mobil tudi njegov »učenec«. Božič je ob tem dodal, da je rekordna vožnja zanj velik izziv ter da je dobro pripravljen. »Rekord bo padel,« je zaključil na simpatičen in samozavesten način.

Med dekleti bo prvo uradno rekordno znamko na eno uro postavila Alenka Novak, med amaterji pa bo svetovni amaterski rekord lovil petkratni svetovni prvak med amaterji v cestnem kolesarstvu Igor Kopše. Prva rekordna znamka bo postavljena tudi med kolesarji invalidi – David Kuster, dvakrat predstavnik Slovenije na paraolimpijskih igrah, bo določil čas na krajši, 1000 metrski razdalji.

Frutabela in KZS podaljšala sodelovanje

V okviru dogodka je bilo podaljšano tudi uspešno sodelovanje med podjetjem Fructal in KZS. Goran Medić, direktor Fructala, je ob tem dejal:

»S Kolesarsko zvezo Slovenije smo začeli sodelovati pred dvema letoma. Že ob začetku sodelovanja smo si zadali cilj poiskati dodane vrednosti za ljubitelje kolesarstva. In smo jih: lani smo skupaj s kolesarji razvili nov okus Frutabele, naša zasnova Frutabela Lab pa je dobil tudi regijsko nagrado za najboljše sponzorstvo v športu. Z ustvarjanjem dodane vrednosti za ljubitelje kolesarstva bomo nadaljevali, zato smo se odločili podaljšati sodelovanje s KZS. Prvi zanimivi dogodek bo podiranje hitrostnih rekordov na velodromu pri Novem mestu. Ta že vrsto let sameva, pa smo se odločili, da ga oživimo in skupaj s KZS promoviramo dirkanje na velodromu, ki bo na voljo tudi izžrebanim rekreativnim kolesarjem.«

Generalni sekretar KZS Aleš Kalan je dodal, da se veseli, da je Fructal prepoznal zvezo kot kredibilnega partnerja:

»KZS je skupaj s Fructalom napredovala tudi na trženjskem področju. Veselim se nadaljnjih skupnih projektov!«

Okviren terminski načrt dogodka Frutabela Velodrom rekord  (Češča vas pri Novem mestu, 1. junij):

15.00    Start: Alenka Novak

16.00    Cilj: Alenka Novak

16.30    Start: David Kuster (1km)

16.45    Start: rekreativni kolesarji

18.30    Start: Igor Kopše 19.30

Cilj: Igor Kopše 19.45

Start: Jon Božič 20.45

Cilj: Jon Božič

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 12:45
284,312
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več