Otroški bazar 2014 v Mariboru od 25. do 27. aprila

Uredništvo, 16. april 2014.

Otroški bazar in Festival za tretje življenjsko obdobje se bosta odvijala v Mariboru od 25. do 27. aprila.

Otroški bazar Maribor, sejem za vso družino, se bo letos odvijal od 25. do 27. aprila 2014. Dogajanje v Ledni dvorani bo že drugo leto zapovrstjo bogatil tudi Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor. Obiskovalci bodo obiskali bogato sejemsko ponudbo, se udeležili številnih delavnic, si ogledali program na zunanji ploščadi in ob odprtem odru. Organizator pa bo obiskovalce osveščal tudi o 10. Obletnici vstopa Slovenije v EU.

Sejem

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljeni otroška moda, zdrava prehrana, načini preživljanja prostega časa, družinskega turizma … predstavljen bo Blejski grad ter srednjeveška tiskarna, potekala bo predstavitev mladih podjetnikov v projektu Podjetno v svet podjetništva, kupovali boste lahko unikatne tekstilne izdelke, se pozanimali o materialih in montaži vrtnega pohištva, dodatkov za dom in še. V okviru ponudbe bo tudi veliko sejemskih popustov. Otroci pa bodo lahko spoznavali tudi najrazličnejše poklice, saj bodo v okviru kotička  mojaizbira.si, Centra RS za poklicno izobraževanje spoznali portal Mojaizbira.si, ki pomaga pri iskanju informacij o izobrazbi za pridobitev poklica ter znanj za poklic in razvoj kariere, ter različne zanimive poklice, ki se bodo predstavljali skupaj z nami.

Seznam sodelujočih >

Ustvarjalni in raziskovalni kotiček

Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v okviru Ustvarjalnega kotička. Zveza prijateljev mladine Maribor namreč pripravlja delavnico reševanja in izdelave miselnih igric, delavnice tkanja zapestnic, izdelovanja naprstnih lutk za domače gledališče ipd. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem Raziskovalnem kotičku pripravil različne delavnice in eksperimente. Otroci in odrasli se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja vulkana s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limon, pisali pisemca v delavnici skrivnih pisav.

Program ustvarjalnega kotička >

Program raziskovalnega kotička >

Zunanja ploščad

Na Otroškem bazarju Maribor bomo ponovno gostili prav posebne goste. ZOO park Rožman bo namreč v svojo družbo pripeljal pava, kokoši, divja purana, emuja in kenguruja. Če bodo živali pri volji, se jih bodo lahko otroci dotikali, jih hranili in spoznavali njihov način življenja. Zveza prijateljev Mladine Maribor pa pripravlja senzorične delavnice in delavnice oblikovanja gline. Na zunanji ploščadi pa se vam bodo predstavili tudi policisti s svojimi službenimi živalmi in policijsko opremo. Hoduljarsko društvo Maribor pa bo obiskovalcem Otroškega bazarja predstavilo spretnostno hojo s hoduljami, velikimi lesenimi palicami, primernimi za hojo na višini.

Program zunanje ploščadi >

Odprti oder

Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar bo gostil na primer Plesno šolo Sebastian, predstavil osnove japonskega mečevanja, svoj zaključek pa bo doživel v nedeljo s festivalom Korajža velja.

Program kulturnega odra >

Hkrati bo potekal tudi Festival za tretje življenjsko obdobje

Drugo leto zapovrstjo bo Ledna dvorana v času Otroškega bazarja gostila še Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Zanje organizator pripravlja program v Odprti delavnici, na kulturnem odru …

Program Festivala >

Vstop prost!

Oglasno sporočilo

sejem za vso druzino (Large) raziskovalni koticek (Large) ustvarjalne in izobrazevalne delavnice (Large)

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več