Otroške risbe bodo zavzele Cankarjev dom

Uredništvo, 23. januar 2014.

V Cankarjevem domu bo od 30. januarja do 7. februarja 2014 drugo preddverje zopet prepredeno z likovnimi deli številnih otrok in mladostnikov iz celotne Slovenije.

V Cankarjevem domu bo od 30. januarja do 7. februarja 2014 drugo preddverje zopet prepredeno z likovnimi deli številnih otrok in mladostnikov iz celotne Slovenije, ki so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Bodi umetnik – Igraj se z mano. Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije vsako leto organizirata ta projekt, ki omogoča otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami aktivno vključevanje v širšo družbo, dogajanje skozi umetnost, kulturne in druge dejavnosti, s čimer se razblinjajo predsodki ter stereotipi.

Cankarjev dom 2013_razstava ISZM_3V okviru vsakoletnega projekta Bodi umetnik – Igraj se z mano se odvija več dogodkov – likovni natečaj, otvoritvena razstava z zatvoritvijo in potujoča razstava. Na natečaj je letos prispelo rekordno število likovnih del, in sicer je 314 ustanov poslalo kar 5012 likovnih del 5268 različnih avtorjev. Kustosinji Andreja Hribernik in Nina Popič (Koroška galerija likovnih umetnosti) sta izbrali različna likovna dela otrok in mladostnikov iz vrtcev, šol ter šol s prilagojenim programom, ki bodo predstavljena na otvoritveni razstavi 30. januarja v Cankarjevem domu, kjer bodo otroci sami postavili razstavo z lepljenjem likovnih del na razstavne panoje drugega preddverja Cankarjevega doma.

Na razstavi bo sodeloval ambasador Igraj se z mano, raper Zlatko, ki bo imel s svojimi glasbenimi gosti tudi koncert, prisotna bosta tudi klovn Jaka in Pika Nogavička, animatorja brata Malek ter drugi animatorji in zabavni liki. Z nami bo kot vedno tudi hišni band Igraj se z mano. Prav tako si bodo otroci lahko ogledali predstavo »Martin in Gregor« (igrata ju Pavle Ravnohrib in Boštjan Gombač), tako da zanimivosti ter pestrega programa zanje ne bo manjkalo. Organizatorji so za udeležence pripravili še brezplačen ogled razstave v Moderni galeriji in v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ter brezplačen vzpon z vzpenjačo na Ljubljanski grad in razgledni stolp.

Cankarjev dom 2013_razstava ISZM_5Razstavo si v Cankarjevem domu lahko ogledate vse do 7. februarja, ko se bo končala s predstavo oz. proslavo učencev Centra Janeza Levca Ljubljana v okviru državnega praznika, kjer bo v vlogi Prešerna nastopil Boris Kononenko in Neža Adamič kot Julija. Nato bo razstava zaokrožila po celotni Sloveniji (in deloma po tujini) v različnih izobraževalnih ustanovah – šolah, vrtcih, knjižnicah, varstveno-delovnih centrih, prav tako v podjetjih.

Namen projekta Bodi umetnik – Igraj se z mano je izboljšanje položaja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter njihovo sprejemanje v širšo družbo. Otroci in mladostniki s posebnimi potrebami so še posebej ranljiva skupina, za katero želita organizatorja zagotoviti podporo za aktivacijo potenciala, jim omogočiti tisto mesto v družbi, kjer lahko pokažejo svoje vrline, zmožnosti, veščine in znanja, v katerih so dobri.

Cankarjev dom 2013_razstava ISZM_1

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
02.08.2021. ob 09:56
284,530
02.08.2021. ob 09:53
110,202
02.08.2021. ob 10:28
Preberi več

New Report

Close