Hudo bolnega otroka zdravili s popkovnično krvjo sestrice

Uredništvo, 29. september 2012.

Zahvaljujoč zdravljenju z matičnimi celicami iz popkovnične krvi, je sedaj mali Andy čil in zdrav.

Ko si bodoči starši predstavljajo prihodnost svojih otrok, je verjetnost, da ta vsebuje redko genetsko bolezen, zelo majhna. Toda taka je realnost za Andresa and Paulino Trevino iz Bostona v ZDA. Pri starosti dveh let so njunemu sinu Andy diagnosticirali življenje ogrožajočo imunsko nepravilnost. Pri starosti pet let je bil Andy v bolnišnici že več kot 1000 dni svojega življenja, pregledalo pa ga že je preko 300 različnih zdravnikov. Zahvaljujoč zdravljenju z matičnimi celicami iz popkovnične krvi njegove sestre Sofie, pa je sedaj čil in zdrav. Njegovega očeta je zgodba tako navdihnila, da je svojo in zgodbo celotnega procesa zdravljenja te življenje ogrožajoče bolezni opisal v knjigi z naslovom »Andy in Sofia«.

Raziskave na področju matičnih celic iz popkovnične krvi obetajo nove vrste zdravljenja za otroke kot je Andy, ki trpijo za tovrstnimi boleznimi. Popkovnična kri je bogat vir matičnih celic, katerih narava je, da se selijo na mesta poškodb in tam nadomestijo ali obnovijo poškodovane celice.

»Raziskovalci dnevno odkrivajo nove koristi tovrstnih matičnih celic in tako potrjujejo staršem, ki se odločajo za shranitev matičih celic iz popkovnične krvi ob rojstvu svojih otrok, pravilnost njihove izbire«, pravi Morey Kraus, glavni raziskovalec v podjetju ViaCord, zasebni banki za shranjevanje matičnih celic iz popkovnične krvi iz ZDA.

Vir: Mineralcountyminer.com

Dojenček

O Neocelici

Družba Neocelica, ekskluzivni partner skupine Cryo-Save v Sloveniji, je bila ustanovljena leta 2007 kot prvo slovensko podjetje na področju shranjevanja matičnih celic. Letos obeležujemo že peto obletnico delovanja in ozaveščanja bodočih staršev o možnosti shranjevanja matičnih celic ob rojstvu in njihovi neprecenljivi vrednosti.Ponosni smo, da nam je do sedaj matične celice svojega otroka v shranjevanje zaupalo že več kot 3.500 staršev, kar nas uvršča na prvo mesto med ponudniki v Sloveniji.

Naše poslanstvo je zdravje. S shranjevanjem matičnih celic želimo najširšemu krogu ljudi omogočiti dostop do zdravljenja z matičnimi celicami. Neocelica je in želi ostati vodilni ponudnik shranjevanja matičnih celic v Sloveniji. S strokovnim in varnim shranjevanjem ter celovitim informiranjem javnosti o možnostih učinkovitega zdravljenja s pomočjo matičnih celic želimo postati sinonim za shranjevanje matičnih celic.

O Cryo-Save

Skupina Cryo-Save se že več kot 10 let ukvarja z zbiranjem in shranjevanjem matičnih celic odraslih tkiv iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice. Z več kot 222.000 shranjenimi vzorci je Cryo-Save vodilna banka matičnih celic v Evropi in ena izmed najhitreje rastočih na svetu. Razpolaga s tehnološko najnaprednejšimi laboratoriji v Belgiji, Nemčiji, Dubaju in Indiji, njene storitve pa so na voljo v 40 državah na treh kontinentih (v Evropi, Aziji in Afriki). Skupina Cryo-Save postavlja najvišje standarde kakovosti shranjevanja matičnih celic, z namenom, da bi pomembno prispevala k možnosti zdravljenja in premagovanja nevarnih bolezni v prihodnosti.

Skupina ponuja tudi program brezplačnega shranjevanja matičnih celic družinam, ki želijo shraniti matične celice svojega novorojenčka za družinskega člana, ki ima diagnosticirano bolezen, ki se jo lahko zdravi z matičnimi celicami.

Skupina Cryo-Save v svoji predanosti nadaljnjemu razvoju tehnik krioprezervacije sodeluje z univerzami in bolnišnicami širom Evrope tudi v projektih, financiranih s strani Evropske skupnosti.

Kontaktni podatki:

Cryo-Save AG

Churerstrasse 65B
8808 Pfäffikon SZ
Switzerland

T +41 55 222 02 56
F +41 55 222 02 59
[email protected]
www.cryo-save.com/int

Za več informacij prosimo kontaktirajte:

Neocelica d.o.o.

Pot k sejmišču 26a
1231 Ljubljana-Črnuče
Slovenija

T +386 1 560 68 20
F +386 1 560 68 26
[email protected]
www.neocelica.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,420
07.07.2021. ob 00:49
284,471
12.07.2021. ob 21:25
110,190
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close