Otroci bučno navijali na Pokljuki

Uredništvo, 19. december 2014.

Več kot 2000 otrok si je brezplačno ogledalo žensko sprintersko tekmo svetovnega pokala v biatlonu

V okviru četrte in do zdaj največje akcije »Otroci Triglava na Pokljuki«, v kateri Zavarovalnica Triglav v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka šolam omogoča brezplačen ogled tekem svetovnega pokala v biatlonu in prevoze na Pokljuko, je sodelovalo več kot 40 osnovnih šol iz vse Slovenije. Otroci so izdelali navijaške transparente in se srečali s svojimi športnimi junaki.

Prvi tekmovalni dan svetovnega pokala v biatlonu na Rudnem polju so med drugim zaznamovali otroški smeh, navijaški vzkliki, radovednost, mladostna razposajenost in igrivost. V želji, da bi čim več otrokom omogočili doživetje vrhunskega športnega tekmovanja, navijanje za olimpijske junake, hkrati pa prispevali k promociji biatlona nasploh, je na prizorišču svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki že četrtič potekala akcija »Otroci Triglava na Pokljuki«.

otroci-na-pokljuka

Stiskali pesti za slovenske biatlonke

Več kot 2000 slovenskih šolarjev iz različnih socialnih okolij je navijalo (predvsem) za slovenske biatlonke, ki so se preizkusile na sprinterski preizkušnji. Najboljša slovenska biatlonka vseh časov Teja Gregorin je bila nad mladimi navijači navdušena. Po končani tekmi je povedala: »Vesela sem bila spodbude slovenskih šolarjev. Pogled na pisane tribune navijaških transparentov mi je med tekmo dal še dodatno motivacijo za dober nastop.«

Spodbujati športni duh

Zavarovalnica Triglav je že vrsto let vpeta v slovenski biatlon kot sponzor biatlonske reprezentance in Športnega centra Triglav Pokljuka, poleg tega pa v okviru projekta Otroci Triglava izvaja številne akcije, namenjene mladim. Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za marketing pri Zavarovalnici Triglav, je pojasnila: »Zadovoljni smo, da smo že četrtič na Pokljuki razveselili toliko otrok. Pomembno nam je, da so tekmovanja, navijanja in srečanja s svojimi športnimi junaki lahko deležni otroci iz različnih socialnih okolij. Marsikateri sicer te možnosti najbrž ne bi imel. S tem spodbujamo zanimanje mladine za šport in zdrav način življenja. Tudi na ta način v največji slovenski zavarovalnici izkazujemo družbeno odgovornost do okolja, v katerem poslujemo.«

Spoznali športne junake

Otroke je z obiskom presenetila tudi moška ekipa slovenskih biatloncev s Klemenom Bauerjem in Jakovom Fakom na čelu. Športni junaki so izbrali najboljše transparente, ki so jih v okviru natečaja »Naj navijaški transparent« izdelali otroci udeleženih šol. Med petdesetimi transparenti je biatlonce najbolj prepričal izdelek učencev OŠ Toneta Čufarja Jesenice, drugi je bil transparent učencev OŠ Rovte, tretji pa OŠ Naklo. Za zmagovalne transparente so otroci prejeli nagrade. “Otroci so nam v veliko spodbudo. Pomembno je, da se tudi na tak način spoznavajo s športom in dobijo priložnost, da si lahko ogledajo najboljše svetovne biatlonke. Možnost, da pri tem še ustvarjajo izvrstne navijaške izdelke, je res enkratna. Veseli me, da je vsako leto več otrok na Pokljuki,” je dejal Jakov Fak.

Vir: Športno društvo Pokljuka

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,270
14.06.2021. ob 11:27
110,156
14.06.2021. ob 13:47
Preberi več