Ostajamo vam na voljo

Ostanite doma! To je navodilo, ki ga trenutno lahko slišite povsod. Veliko podjetij se trudi vzpostaviti nemoteno delovanje, s katerim želijo na daljavo strankam omogočiti, da lahko še naprej uporabljajo njihove storitve.

Tudi pri Zavarovalnici Triglav pozivajo, da spoštujete navodilo ter ostanete v zavetju doma, in vam omogočajo, da vse, kar se da, uredite na daljavo. Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja ter pojasnila o tem, kako je s prijavo škode, pomočjo asistence in z morebitnem urejanjem zavarovanj v času epidemije novega koronavirusa.

Kje prijaviti škodo, ali je treba iti na zavarovalnico?

Ne, poslovalnice Zavarovalnice Triglav so zaprte. Zato vas prosijo, da ne hodite na zavarovalnico. Škodo lahko prijavite po enem izmed naslednjih kanalov:

 • spletna prijava,
 • mobilna prijava – Triglav asistenca (aplikacijo si na mobilni telefon namestite iz GooglePlay ali App Store trgovine),
 • škode na vozilih lahko prijavite pri pogodbenih izvajalcih. Ker se posamezni med njimi odločajo, da v interesu preprečevanja širitve virusa zapirajo svoja vrata, je priporočljivo, da sproti preverite, v kakšnem obsegu ti poslujejo,
 • brezplačna telefonska prijava na 080 555 555,
 • po (mobilnem) telefonu ali elektronski pošti ([email protected]) se lahko obrnete tudi na svojega zastopnika.

Pri Zavarovalnici Triglav stranke do nadaljnjega prosijo, da se izognejo pošiljanju papirne dokumentacije.

Kako prijaviti škodo na daljavo?

Za varno in hitro reševanje škod ob prijavi priložite:

 • fotografije poškodovane stvari,
 • vso dokumentacijo, ki jo imate v času prijave obravnavanega škodnega primera.

Vso dokumentacijo, ki jo bodo od vas potrebovali in vas za njo prosili pri zavarovalnici, posredujte kot skeniran dokument ali fotografijo v e-obliki.

Ali je v tem času še vedno zagotovljena asistenčna pomoč?

Nesreča ne počiva. Zato Zavarovalnica Triglav svojim zavarovancem še naprej zagotavljajo pomoč pri nujnih primerih.

Torej, če imate sklenjeno domsko ali avtomobilsko asistenco, se še naprej lahko obrnete na njihov Asistenčni center:

 • s pomočjo mobilne aplikacije Triglav Asistenca, ki si jo brezplačno naložite v spletnih trgovinah App store in Google Play,
 • na brezplačni telefonski številki 080 2864.

Kako je s podaljšanjem avtomobilskega zavarovanja?

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil do 16. aprila. Veljavnost prometnih dovoljenj vključno z zavarovanjem motornih vozil pa se bo podaljšala do 16. maja, torej en mesec dlje, kot bo trajala prepoved izvajanja tehničnih pregledov.

Avtomobilsko zavarovanje je torej v vsakem primeru veljavno in vam trenutno ni treba ničesar urejati. Obračune premije bo zavarovalnica urejala potem, ko se razmere nekoliko umirijo. Tudi registracije skladno z omenjenim Odlokom Vlade RS do omenjenega datuma ni treba opraviti.

Ne glede na to pa lahko podaljšanje in sklepanje zavarovanj pri Zavarovalnici Triglav uredite na daljavo. Zato vam svetujejo, da stopite v stik s svojim zavarovalnim zastopnikom ter uredite podaljšanje obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti in drugih prostovoljnih avtomobilskih zavarovanj, da se izognete morebitnim zaostankom, ko bo prepoved izvajanja tehničnih pregledov potekla.

Kako skleniti novo zavarovanje ali podaljšati zavarovanje, ki ni permanentno?

Kot zapisano, imate na voljo možnost sklepanja zavarovanj na daljavo. To pomeni, da boste lahko z zastopnikom zavarovalnice sklenili oziroma uredili zavarovanje od doma, brez fizičnega stika oziroma prisotnosti obeh strani. Pogoj za ta način poslovanja na daljavo je, da imate:

 • elektronsko pošto, na katero vam bo zastopnik poslal povezavo za dostop do pripravljene zavarovalne dokumentacije in
 • mobilno telefonsko številko, na katero boste prejeli potrditveno kodo, s katero boste lahko dostopali do posredovane zavarovalne dokumentacije in jo s klikom na posamezni dokument tudi podpisali.

Če vas zanimajo tudi ostala pojasnila in odgovori na vprašanja o urejanju zavarovanj v času epidemije koronavirusa, si preberite več.

O avtorju

Uredništvo

New Report

Close