Ona je vse in brez nje nimamo ničesar

Uredništvo, 04. maj 2016.

Energija mora biti, saj poganja svet okoli njega in vesolje, v katerem se hkrati zave svoje majhnosti in nezamenljivosti.

Človek je živo bitje z izjemno življenjsko silo. Je bitje, ki ga poganja energija – ta poganja njegove misli, da lahko ustvarja, raste in se razvija. Energija poganja tudi svet okoli njega in vesolje, v katerem se hkrati zave svoje majhnosti in nezamenljivosti.

Energija je bit. Ona je vse in brez nje nimamo ničesar.

Lahko je čustvo in lahko je materija. Lahko se prelevi v srečo ali kolo, v okus ali vodo … Zaradi svoje vsestranskosti je ena najpogosteje rabljenih besed.

Če bi jo omejili samo na občutke – naj kaj ob njej najprej pomislite? Je to vaša življenjska radost, vaša družina? Morda adrenalin, vaša ustvarjalnost, delavnost?

In če bi jo omejili na prostor, na vaš dom, kaj v njem vam predstavlja? Je to morda toplina, ki jo občutite, ko vam je prijetno toplo, medtem ko zunaj brije mraz? Je to nežna svetloba, ob kateri otrokom berete pravljice za lahko noč? Je to morda omamen vonj iz kuhinje, kjer ravnokar pripravljate okusno kosilo? Ali pa morda glasba, ob kateri najraje zaplešete?

Ples1

Če nam je toplo, če nam ni prevroče, če lahko nekaj skuhamo zase in za svoje najbližje in če imamo vedno na voljo toplo vodo, nam je udobno. Udobno nam je tudi, ko prižgemo luči, odpremo hladilnik, gledamo televizijo ali pa delamo za računalnikom … – To je zgolj nekaj temeljnih trenutkov sodobnega bivanja, ki nam jih zagotavlja energija, ki izhaja iz našega doma.

Dom je pomemben vir naše energije. In če se vračamo v dom, kjer je za vse lepo poskrbljeno in kjer je vse urejeno, nam to daje energijo in z njo navdih za stvari, ki nas v življenju veselijo …

A ne glede na to, s katerega polja življenja izvira in čemu je namenjena, velja eno:

Energija daje našemu bivanju utrip. Tisti utrip, zaradi katerega se lahko učimo in se osebnostno razvijamo. Je utrip, zaradi katerega ostajamo zdravi, in je utrip, zaradi katerega nam je doma udobno in lepo.

EN_LJ_Logo+slogan

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več