Okusne Lumpi jedi

Uredništvo, 13. maj 2013.

Če kdaj, potem pri najmlajših šteje vsaka žlica in to, kaj je na njej.

Če kdaj, potem pri najmlajših šteje vsaka žlica in to, kaj je na njej.

Vse prevečkrat so prav otroški prigrizki, v želji po všečnosti, zasičeni s sladkorjem in maščobami. Po drugi strani pa bomo otroke le steža prepričali, da bi tako kot odrasli, uživali v intenzivnih okusih sveže zelenjave in zelišč.

juhica

sladicaTako starši ob učenju prehranskih navad spoznajo, da je otroška prehrana pogosto kompromis med zdravim in všečnim, v okviru časovnih zmožnosti.

In čeprav se prehranske doktrine iz leta v leto spreminjajo, se je pogosto najbolje zanesti na tradicijo in “tehnologijo” naših mam in babic.

Kakšna je na primer skrivnost dobre bolonjske omake?  Najboljša je takrat, ko ni skrivnosti; takrat, ko so vse surovine naravne in običajne, brez dodatkov. Tako se skuha nežna, preprosta hrana, ki jo brez slabe vesti uvrstimo na otroški jedilnik. V Mercatorjevih samopostrežnih restavracijah v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Novi Gorici smo za vas pripravili nove otroške Lumpi menuje iz najkvalitetnejših svežih surovin, brez konzervansov, umetnih barvil in dodatkov. Skuhani na licu mesta in vsak dan sveži.

mercatoroglas-maj13

 

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
25.06.2021. ob 13:23
284,316
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več