Obranite se stresa in izčrpanosti

Uredništvo, 04. junij 2012.

Ste pogosto utrujeni brez posebnega razloga, vas občasno zajame depresija ali pa ste zelo nemirni, zaskrbljeni?

Ste pogosto utrujeni brez posebnega razloga, vas občasno zajame depresija ali pa ste zelo nemirni, zaskrbljeni? Se dnevno izčrpate z delom in malo spite?

Premagajte vse napore brez posledic z L-Tirozinom!

Pravijo tudi, da je L-Tyrosine pogojno ne esencialna amino kislina. To velja za ljudi s presnovno motnjo, imenovano fenilketonurija, ki ne morejo spremeniti fenilalanina v tirozin. Zato se jim fenilalanin nalaga v možganih in povzroča zaostalost v razvoju. Tirozin najdemo v treh oblikah. Za nas je najpomembnejša L-Tyrosine.  Čeprav L-Tyrosine deluje na mnogo različnih načinov, je klinično najbolj pomembna njegova vloga kot predhodnika za sintezo norepinefrina in dopamina. S spodbujanjem tvorbe živčnih prenašalcev L-Tyrosine stimulira centralni živčni sistem in deluje kot antidepresiv. Deluje pa tudi drugače: je predhodnik za tvorbo melanina, pigmenta, ki skrbi za barvo kože in las ter nas varuje pred škodljivim vplivom sončnih žarkov. Vmešan je tudi v tvorbo ščitničnega hormona tiroksina. Poleg tega spodbuja rastni hormon in je vmešan v delovanje nadledvičnih žlez ter hipofize. Ugotavljajo, da lahko lajša znake stresa, med drugim tudi povišan krvni tlak, vznemirjenost in nihanje razpoloženja.

Pomoč pri depresiji

Ena od predpostavk za nastanek depresije  temelji na pomanjkanju norepinefrina v možganih. Vloga L-Tyrosina kot prehodnika za tvorbo norepinefrina in dopamina je spodbudila raziskovalce, da bi ugotovili, ali dejansko lahko vpliva kot antidepresiv, zdravilo proti depresiji. Resnici na ljubo je treba povedati, da je bilo sicer narejenih veliko raziskav na to temo, vendar so bile vse z manjšim številom bolnikov. Kljub temu pa so dale zelo obetavne rezultate, ki silijo v nove, večje raziskave, da bi koristne učinke L-Tyrosina potrdili.

Izredni napori in stres

Kot prehransko dopolnilo pa je izredno dobrodošlo za ljudi, ki so preobremenjeni, ki živijo v nenehnem stresu in jim tudi manjka spanja. Na spletnih straneh najdemo na različnih forumih zgodbe ljudi, ki so L-Tyrosine preizkusili sami. Ženska, ki je doživeli hud čustveni pretres, ki ji je povečal utrip srca in tudi povišal krvni tlak, je z jemanjem L-Tyrosina krizo dosti lažje prebredla. Glede na svojo vlogo kot predhodnik živčnih prenašalcev je L-Tyrosine lahko koristen tudi pri ljudeh s sindromom zmanjšane koncentracije in pri hiperaktivnih ljudeh.

L-Tyrosine pomaga tudi pri blagem zmanjšanju delovanja žleze ščitnice. Ugotavljajo tudi, da vpliva na nadzor apetita in na znižanje krvnega tlaka. Bolniki s Parkinsonovo boleznijo morajo biti previdni pri jemanju,  saj lahko zmanjša učinkovitost njihovih zdravil, ki jih sicer jemljejo. Sicer pa je jemanje L-Tyrosina varno. Le v redkih primerih so opazili zelo blage stranske učinke, pa še to pri ljudeh, ki so jemali izredno visoke odmerke.

L-TIROZIN, 500 mg

1ADCC3CA-AE0C-11E1-A0EA-DA0166B94067 12144E8E-AE0C-11E1-A634-DA0166B94067

Za mentalno in fizično koncetracijo

  • Tirozin pomaga ohranjati mentalno in fizično koncetracijo v času stresa in vplivov iz okolja
  • Zavira mentalno utrujenost
  • Esencialna komponenta skoraj vseh beljakovin v telesu
  • Pripomore k normalni sintezi dopamina
  • Za normalno mišično funkcijo

Priporočen dnevni odmerek: 1 kapsula 1-3 krat dnevno med obroki.
Sestava: 1 kapsula vsebuje:    
L-tirozin v prahu    500 mg
Pakiranje (60 kapsul) zadostuje za 20 – 60 dni.
Sestavine: L-tirozin (79,2 %), želatina, sredstvi proti sprijemanju: stearinska kislina rastlinskega izvora, magnezijev stearat rastlinskega izvora

Ne vsebuje: sladkorja, soli, škroba, kvasa, pšenice, glutena, koruze, soje, mleka, jajc, lupinarjev in konzervansov.

*Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom

Izdelek je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju in spletni trgovini www.hisa-zdravja.si

3A3FD9A4-6114-11E1-A3ED-199C65B94067 DE5FB046-50BA-11E1-99E8-E45F66B94067

www.hisa-zdravja.si, 05D93CA2-56E0-11E1-8334-199C65B94067 HIŠA ZDRAVJA

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
03.08.2021. ob 07:48
110,202
03.08.2021. ob 07:20
Preberi več

New Report

Close