Obnova in pomlajevanje kože z matičnimi celicami

Lepa ženska z rjavimi lasmi, pomlajevanje

Vsi imamo v telesu matične celice. Njihova naloga je zaceliti neizogibne vsakodnevne poškodbe kože.

To je posebna vrsta celic z edinstveno sposobnostjo obnove drugih celic. Pogovorno jim pravimo tudi čudežne celice, saj pri delovanju prevzemajo lastnosti okolnega tkiva.
Najdemo jih v kostnem mozgu, maščobnem tkivu, deloma v krvi, največ pa jih je okoli korenov dlak, zlasti na lasišču.

Brez njih ne bi mogli preživeti, saj se vsakdanje poškodbe nenehno dogajajo in jih je treba popraviti, pri čemer pride do izraza njihova posebna sposobnost pretvorbe v druge celice. Če se, denimo, prenesejo v kost, matične celice postanejo kost in tako obnovijo poškodbe. Ta njihova lastnost je vzbudila pozornost znanstvenikov in začeli so jih proučevati. Kmalu so odkrili, da imajo med vsemi doslej znanimi načini pomlajevanja kože najmočnejši učinek. Velja mnenje, da je prihodnost medicine v uporabi matičnih celic.

Metode pomlajevanja so dovolj razvite, da matičnih celic ni več nujno jemati iz maščobnega tkiva, temveč jih dobimo z območja za ušesi oziroma z lasišča, kjer jih je največ.

Pred tovrstnimi postopki pomlajevanja z matičnimi celicami na polikliniki Poliderma dobite lokalno anestezijo, odvzamemo vam košček kože, ga obdelamo s posebnim postopkom – in čez pet minut že dobimo čiste matične celice. Te nato vbrizgamo v področje, na katerem izvajamo poseg. Prvi rezultati so vidni v nekaj tednih, sčasoma pa se še izboljšujejo. Potreben je le en neboleč postopek, učinek pa je trajen. Uporaba matičnih celic z lasišča je revolucionarna ne le pri pomlajevanju, temveč tudi pri zdravljenju številnih bolezni.

Pred postopkom pomlajevanja obraza z matičnimi celicami se priporoča laserska obdelava področja, v katero bomo vbrizgali matične celice, da s tem poškodujemo kolagen – s tem namreč aktiviramo matične celice in dobimo še boljši rezultat. Matične celice najmočneje med vsemi metodami spodbudijo tvorbo novega kolagena, obnovo kože ter popravljanje kožne sestave in kakovosti kože ob opaznem povečanju napetosti kože.

Zaradi razvoja novega kolagena se gube, strije in brazgotine zmanjšajo. Najpomembnejše pa je, da se koža odebeli, učvrsti, postane nežna, žametna in sijoča, dobi enakomerno porazdeljeno barvo, madeži in pore pa se zmanjšajo.

Lahko bi torej rekli, da so matične celice vrelec večne mladosti. Prvi rezultati so vidni v treh do štirih tednih, učinek pa se nadaljuje še leta – odvisno od nege kože pa lahko traja vse življenje.

Uporaba matičnih celic

  • pomlajevanje in oblikovanje obraza, vrata, dekolteja in dlani
  • presaditev las
  • poudarjanje, oblikovanje in povečanje ustnic
  • zmanjševanje brazgotin in strij
  • zmanjševanje gub, zlasti okoli oči in nad ustnicami
  • odstranjevanje temnih madežev pod očmi

Pomlajevanje z matičnimi celicami

Pomlajujemo celoten obraz, lahko pa tudi samo nekatere dele. V primeru pomlajevanja celotnega obraza opravimo tudi brezplačno abrazijo obraza, s čimer odstranimo mrtve kožne celice in povečamo učinek postopka.
Nato gremo s frakcijskim laserjem čez celoten obraz ali njegove dele, s čimer povzročimo mikropoškodbe kože, ki spodbudijo matične celice k boljšemu delovanju in obnavljanju.

matične celice pomlajevanje Poliderma

Glavna naloga matičnih celic je, da te poškodbe obnovijo – poškodovane in mrtve celice nadomestijo z novimi, obstoječe celice pa obnovijo in okrepijo, s čimer ključno pripomorejo k najboljšemu možnemu rezultatu tega postopka. Spodbudijo namreč razvoj novega kolagena in odstranijo poškodbe, kar pomembno vpliva na učinek pomlajevanja kože.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,161
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več