Nočni tek in 6. triatlon Velenje

Uredništvo, 04. julij 2014.

To soboto nas čaka tekaški dogodek, ki bo spet nekaj posebnega. Nočni tek Galactica Velenje letos z odsekom skozi Muzej premogovništva v Velenju.

To soboto nas čaka tekaški dogodek, ki bo spet nekaj posebnega. Nočni tek Galactica Velenje letos z odsekom skozi Muzej premogovništva v Velenju. V nedeljo pa tradicionalni triatlon ob Velenjskem jezeru namenjen tako rekreativcem kot tudi vrhunskim tekmovalcem. Veliko zanimanje tudi za štafete, kjer en udeleženec plava, drug kolesari in tretji teče.

Start Nočnega teka Velenje na 5 km in 10 km dolgi trasi bo točno ob 21.00 uri.

Pred tem se bodo ob 20.00 uri na traso podali tisti, ki tečejo za humanitarni namen na Dobrodelnem teku  2.5 km. Triatloni se v nedeljo pričnejo s tekmami za najmlajše ob 13.00 uri. Ob 16.00 uri pa je start Olimpik triatlona, ki šteje za državno prvenstvo.

Tek-Velenje

Na nočnih tekih v Laškem skozi hotel, v Kranju skozi Prešernov gaj, v Celju skozi knjižnico, preko štirih mostov rekordno v Škofji Loki, v Velenju krog v muzeju in tudi na atletskem stadionu.

Serija osmih nočnih tekov se je začela v Kranju, kjer so se tekači podali skozi Prešernov gaj, v Celju, so udeleženci tekli skozi prenovljeno mestno jedro, če smo še malce bolj natančni, tekli bodo celo »skozi mestno knjižnico”, natančneje atrijem, ki povezuje oba dela Osrednje knjižnice Celje. V Škofji Loki so tekli preko štirih mostov, v Velenju po prenovljenih tekaških poteh ob jezeru in krog na atletskem stadionu. Za tem pa sledi poletni premor in počitek.

Nočni teki so atrakcija za ljudi, ki si želijo v nočnem času ogledati Slovenijo, sklene Cokan sam tudi aktiven ultra triatlonec. Sklepno dejanje letošnjih nočnih tekov se bo zgodilo v soboto 6. septembra v Ljubljani, kjer se bo med tekaške navdušence pomešal upamo, da tudi slovenski predsednik Borut Pahor, sicer redni udeleženec tekaških dogodkov. Dosedanji udeleženci teka so pokazali izredno zanimanje za super pokal Nočni tek Slovenija, kjer bomo beležili skupne uvrstitve posameznikov na seriji nočnih tekov. Točkovanje, uvrstitev v super pokalu, poročila ter fotografije so na voljo na uradni spletni strani dogodkov.

Poudarimo še, da nočni tek ni le tek – je posebne vrste rekreativna zabava, ki ji v našem prostoru ni para. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

Triatloni na drugi strani so test vzdržljivosti, a različne razdalje primerne tudi za vsakogar. 200 m plavanja 8 km kolesarjenja in 2.5 km teka je zmožen premagati vsakdo. Na olimpik triatlonu udeleženci plavajo 1500 m, 40 km kolesarijo in za zaključek še tečejo 10 km. Državni prvaki so tisti, ki so vrhunsko pripravljeni v plavanju in na teku, saj kolesarjenje, kjer je vožnja v zavetrju dovoljena ne odloča.

Virwww.nocnitek.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,503
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close