Nikoli ne obupajte z iskanjem rešitev za svoje zdravje

Uredništvo, 27. september 2018.
ženska, narava, sprehod, mir

Mnogi se srečujejo z neozdravljivimi boleznimi, kroničnimi bolečinami, nepojasnjenimi vzroki in stanji, ko preprosto več ne vedo, kam in na koga se obrniti. Po obisku osebnega zdravnika, specialista in opravljenih preiskavah nekateri obiščejo tudi zdravilce in poskusijo alternativne oblike zdravljenja. Včasih tudi te oblike zdravljenja ne pomagajo, včasih pa pride do izboljšanja in ozdravitve.

Spodbujam vas, da svoje zdravje vzamete resno. Ko pride do zapletov, se najprej posvetujte s svojimi bližnjimi, potem pa ne okrevajte in poiščite tudi strokovno pomoč.

Človek ima v sebi mehanizem (imunski sistem, naravna poravnava telesa), ki mu omogoča varovanje zdravja. Ko ta mehanizem odpove, se vklopi drug, ki pošilja sporočila, da nekaj ni v redu (bolečine, sluzenje, povišana telesna temperatura …). Posameznik mora biti toliko odgovoren do sebe, da znake resno vzame. Telesu lahko najprej privošči dovolj počitka, dovolj tekočine in primerne hrane. V kolikor se stanje ne izboljša in telo še naprej sporoča, da nekaj ni v redu, je prav, da poišče strokoven nasvet. Prvi korak so forumi na portalu Med.Over.Net in posvet pri osebnem zdravniku. Temu sledi medicinska obravnava in končno se stanje izboljša.

Kadar se stanje ne izboljša, sledijo dodatne preiskave in nekateri uporabijo tudi alternativne oblike zdravljenja. Pri njihovi izbiri vsi priporočamo previdnost. Izberite preverjene oblike, povprašajte v svoji okolici po dobrih izkušnjah in zaupajte tudi svojemu notranjemu občutku, če je izbrana terapija primerna za vas. Žal vam pravih naslovov, koga lahko obiščete, ne moremo posredovati, ker celovit register dejavnosti v Sloveniji ne obstaja, spodbujam pa vas, da ne obupate in iščete rešitev za svoje zdravje tako v sebi, kot okoli sebe. Obstajajo številna pričanja in zgodbe o ozdravitvah, ki presegajo klasične oblike zdravljenja in zakaj ne bi to delovalo tudi za vas?

Upanje za vaše zdravje obstaja, le iščite še naprej

V zadnjih mesecih sem izmenjala nekaj besed z gospodom, ki želi ostati anonimen. O sebi je povedal:

“Alternativec sem slabih devet let. Za moje delovanje nisem še nikoli nič računal. Teh zadev ne obešam na veliki zvon, saj se ne maram “bost” z raznoraznimi institucijami ali ostalimi alternativci, ki o sebi mislijo, da so carji.”

Predstavil pa je tudi nekaj primerov izboljšanja stanj, do katerih je prišlo po tem, ko se je srečal z bolniki.

“Ker nisem zdravnik oz. nimam medicinske izobrazbe ne morem uporabljati besed terapija in pacient. Zakaj in kako pride do ozdravitev, ne znam pojasniti in mislim, da tega v resnici ne zmore in ne zna nihče, ter da se to v sedanjem času z nobenimi merilnimi instrumenti ne da empirično dokazati in definirati. To tudi ni v okviru človeškega razuma, vedenja, znanja in poznanja. Vsekakor pa ta energija ali »moč« obstaja, saj so dokazi za to napisani v dnevniku,

nam zaupa. Na vprašanje, kako deluje njegova metoda doda:

“Pri  celjenju poškodb si to najlaže pojasnim, da se na delu telesa, ki je v obravnavi, pojavi večji pretok krvi, ki zdravi. Mogoče se pretok poveča zaradi magnetizma. Odprta poškodba se celi z  dotokom krvi in na zraku. To je samo moje ugibanje. Kako naj bi človek znanstveno pojasnil zdravilni vpliv na  bolečino ali bolezen v telesu, ki je oddaljeno stotine ali tisoče  kilometrov. S  fiziko? To poskušajo nekateri in o tem napišejo  knjige, drugi pa se poslužujejo mistike … ti  so napisali še dosti več knjig. To nikakor ne pomeni dokaza obstoja nekakšnih čudežev temveč samo obstoj, usmerjanje in delovanje nam nepoznanih naravnih sil in energij, ki bodo nekoč gotovo raziskane.”

Preberite si nekaj zgodb iz njegovega dnevnika in si zapomnite, da morda obstaja rešitev tudi za vašo bolezen, samo našli je še niste.

Iz dnevnika “alternativca”

1. primer – fantomska bolečina:

Fantu je pred leti petarda odnesla celo dlan. Od  takrat je imel namišljene prste stisnjene v pest in jih  ni mogel razkleniti. Po dveh minutah (svoje roke sem držal 10 cm nad njegovo namišljeno dlanjo), je začutil, kako se mu prsti ravnajo, začutil je vsak prst posebej in vsak noht posebej. Sedaj je stanje pri  fantu še v redu. Postopek je trajal samo 3 – 5 minut in ni bil nič neobičajnega.

2. primer: kot bi bil parkinson, pa ni bil

Pred meseci sem imel primer upokojenega zdravnika, ki se že dve leti ni mogel več podpisat ali narisat krožca. Kolegi nevrologi so mu zatrdili, da ni Parkinson, ampak pomagat mu niso mogli. Po 6 – 8 obiskih je pisal dokaj normalno in trikrat na dan testiral stanje tako, da je risal krožce.

3. primer: bolečine v križu

8o – 90 letnica je težko vstajala s  kavča (zaradi starih – dolgoletnih  bolečin pod križem – možna stara poškodba trtice v otroških letih). Da bi vstala se je morala večkrat zagnati. Po 15 minutah vplivanja je rezultat 100 % izboljšanje. Od takrat so minila že leta, torej je trajno.

4. primer: ukleščen živec na tekmovanju

Moški (45) ne more tekmovati zaradi ukleščenega živca v višini desne lopatice, težko tudi obrača glavo in roko. Naredil sem samo »prvo pomoč«. Brez ostalih predpisanih “PROTOKOLOV” sem  mu  2 krat po 6  minut naredil “ogrevanje” za ta živec in možakar je bil čez 15 minut že sposoben za tekmovanje.

5. primer: poškodovana vretenca v križu

Možak (40 let) – že dolga leta ga je stalno bolela hrbtenica – poškodovana vretenca v križu. Ko vstane  nekaj časa hodi sključeno, da se razgiba in segreje. Potem se počasi ravna in dviga. Če se zasedi več kot  pet minut, težko vstane. Sploh ne more delat predklonov ali počepov, mrtvijo mu tudi roke, predvsem desna. Hodi na fizioterapijo. V službi opravlja fizična dela v gradbeništvu. Takoj je bil za to, da mu pomagam. Po petnajstih minutah »pomoči« (brez  krepitve avtoimunskega sistema),spet počasi vstane – previdno, tako kot je bil vajen vsa prejšnja leta. Čez  par minut pa le ugotovi, da nima več bolečin, da lahko vstane iz nizkega stola. Presenečen nam pokaže, kako lahko vstaja s stola, dela predklone in počepe. Ne more verjeti, kaj se je zgodilo.

 

Gospod pojasnjuje svoj način dela:

“Če po dveh ali treh (99 % že po prvem obisku) obiskih oseba ničesar ne začuti (stanje se mu lahko trenutno celo poslabša, potem ga odslovim, saj mu ne morem pomagati. V teh primerih je nekaj očitno močnejše od mene. Zato jih tudi na začetku prosim, da mi ne verjamejo in naj nič ne pričakujejo od mene, saj gre za proces, ki je večji in neodvisen od mene.”

Kako je postal alternativ’c?

Leta 2005 se je zavedel, da ogromno ljudi ne bo moglo priti do zdravnika, kaj šele do specialista. V sebi do takrat ni čutil kakšnih posebnih »darov« ali česarkoli neobičajnega. Niti pomisli ni, da bo nekaj takšnega kdaj počel. Takrat je začutil željo, da bi  na tem področju napredoval.

“Kadar je kdo v moji družbi začel tarnati o  svoji bolezni ali težavi, sem včasih začutil mravljinčenje v rokah. Najprej sem se skorajda odločil za  izobraževanje v Reikiju in začel iskati kontakte, nato mi je sin enkrat poslal reklamo za tečaj pri nekem  zdravilcu. Takoj sem se prijavil, ne da bi vedel, kaj bo to cenovno in časovno zahtevalo od mene. Spominjam se , da sem se bil takrat pripravljen odpovedati letnemu dopustu in na banki vzeti posojilo  za ta tečaj. Če bi ocenil znesek, bi to bilo sedanjih 10.000 eur. To je bil takrat poziv za mene. Odločil  sem  se brez pomišljanja. Ko sem se po prvih enotedenskih inštrukcijah zdravilstva vozil domov, sem bil  popolnoma prepričan, da sem vrgel stran veliko časa in veliko denarja. Da mi ne bo uspelo. Tudi dvom v sebe ali bo kakršnokoli  izboljšanje pri  obravnavanem  človeku je bil in je še zmeraj stalno prisoten in  zato sem vedno presenečen tako, kot da mi je uspelo prvič.”

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 10:11
110,158
19.06.2021. ob 09:43
Preberi več