Nezgodno zavarovanje: Kako ga izbrati?

Največ pozornosti namenite nadomestilu za trajno invalidnost.

»Ali otrok zares potrebuje nezgodno zavarovanje?« je vprašanje, ki si ga ob začetku šolskega leta postavljajo številni starši. Tudi če se zanj odločite samo iz razloga »raje plačam teh nekaj deset evrov, kot da se mu kaj zgodi«, izberite zavarovanje, ki vam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja. Zveza potrošnikov Slovenije priporoča, da največjo pozornost namenite trajni invalidnosti.

Kaj to točno pomeni, preverite v nadaljevanju …

Kako torej izbrati?

Paketne ponudbe akcijskih nezgodnih zavarovanj za mlade običajno ne omogočajo poljubne izbire zavarovalnih kritij in prilagajanja višine zavarovalnih vsot teh. Takšne prilagoditve so mogoče pri individualnih zavarovanjih, kjer se premija računa za vsak primer posebej. Pri akcijskih nezgodnih zavarovanjih otrok in mladine pa zavarovalnice oblikujejo pakete, ki so prilagojeni najpogostejšim tveganjem in omogočajo enostavno in hitro sklepanje. Tako se lahko odločate zgolj med posameznimi paketi in primerjate ponudbo različnih zavarovalnic.

Naši sodelavci, ki spremljajo ponudbo na področju nezgodnih zavarovanj,  predlagajo, da zavarovanje za otroka izberete po naslednjih korakih:

  1. Izberite želeno višino zavarovalne vsote za težje poškodbe oziroma trajno invalidnost. Seveda boste pri tem upoštevali tudi premijo, ki ste jo pripravljeni plačati, a vendarle premislite, kakšen znesek bi vam v primeru hudih posledic sploh predstavljal pomoč.
4 % otroških nezgod se konča s trajnimi posledicami. Še več podatkov o poškodbah preverite v infografiki.
  1. Preverite višino in način izplačila. Predvsem se prepričajte, pri kateri stopnji invalidnosti zavarovalnica prične dejansko izplačevati progresijo in kako visoka je.
  2. Primerjajte višine dodatnih kritij. Ko ste izbrali zavarovalno vsoto za težje poškodbe, ki glede na premijo zagotavlja najboljše kritje, primerjajte še višine ostalih kritij, ki so vključena v posameznem paketu, kot so zlomi, izpahi, opekline in ostale poškodbe ter nezgodna smrt pri zavarovanju mladih, ki so že dopolnili 14. leto starosti.
  3. Upoštevajte dodatne ugodnosti. Zavarovalnice v pakete vključujejo dodatne ugodnosti in kritja.
Kako določiti primerno zavarovalno vsoto za trajno invalidnost? Kaj je progresivno izplačilo? Nadaljujte z branjem in preverite natančno razlago posameznih kritij. >>

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,271
15.06.2021. ob 12:47
110,156
15.06.2021. ob 07:52
Preberi več