Poznate koristnosti prebiotikov?

Uredništvo, 16. december 2015.

Prebiotiki so oblika topnih vlaknin, ki gredo skozi tanko črevo in encime v debelem črevesu, kjer spodbujajo rast

Prebiotiki so oblika topnih vlaknin, ki gredo skozi tanko črevo in encime v debelem črevesu, kjer spodbujajo rast dobrih bakterij, znanih kot probiotiki. Prebiotične vlaknine so pomembne za zdrav prebavni sistem, ki pomaga vašemu telesu učinkovito absorbirati hrano, ki jo uživate.

Skrb za zdravo prebavo v današnji družbi s hitrim ritmom življenja narašča, ter vodi do slabe izbire prehrane.

“Prebiotiki v hrani in pijači so privlačni in zelo uporabni pri široki paleti uporabe”, je dejal analitik Frost & Sullivan. “Njihovo glavno vodilo je visoka funkcionalnost, ki ustreza naraščajočemu zdravem trgu v Evropi, in pomembno naraščajočem prebavnem zdravju potrošnikov.”

Povečevanje ozaveščenosti o koristnostih prebiotikov se kažejo v drugih delih sveta, vključno z ZDA in Azijo. Naraščajoča želja azijskega prebivalstva po delovanju na svojem vrhuncu, kot tudi skrb za težka onesnaženja, je pognala industrijo prehranskih dodatkov v nove višave.

Prvič v zgodovini smo videli indijske in kitajske potrošnike tako navdušene kot v ZDA pri uživanju dopolnil. Kot rastejo njihova gospodarstva, rastejo tudi spremembe v načinu življenja, skrbi za zdravje in povečevanje želje po uspešnosti njihovih prebivalcev. Starejša populacija azijskega prebivalstva raste tudi z državami, kot so Japonska, Koreja, Kitajska, Singapur in Hong Kong, ki imajo daljše življenjske dobe in manj otrok.

DIVINITA™ ORIGINAL prebiotik

je popolno prebiotično prehransko dopolnilo iz rjavih morskih alg (Ascophyllum nodosum), ki vsebuje bogat prehranski spekter vitaminov, mineralov, vlaknin, elementov v sledovih, antioksidantov, omega 3,6,9, aminokislin in drugih hranil v pravilnem celičnem ravnovesju, ki omogočajo telesu pravilno in uravnoteženo delovanje.

Kaj je Ascophyllum nodosum?

Ascophyllum nodosum rjave morske alge so divje arktične alge imenovane tudi norveški kelp. Razprostirajo se na obsežnem območju od laponske obale do Norveške na otočju Lofoten in se nahajajo v relativno plitvi vodi ter žanjejo izključno poleti iz mladih rastlin divje arktične alge.

Odprta celična struktura rjavih morskih alg je osnovna sestavina vseh izdelkov Divinitá™, ki deluje kot prebiotik, kar pomeni, da ustvarja primerno okolje za rast in razvoj koristnih črevesnih mikroorganizmov, spodbuja njihovo razmnoževanje, oziroma je njihova hrana.

Prebiotik telo razstruplja, sprosti vse elemente v sestavinah, ki jih telo potrebuje in aktivira naravni ciklus obnavljanja celic ter drugih naravnih procesov. Raven kisika v krvi se poveča, kar vodi do več energije in nemoteno delovanje organov. Uravnoteženost hranil, mikrobov in encimov, zagotavlja temelj za boljšo učinkovitost pretvarjanja beljakovin in drugih hranilnih snovi iz vsakodnevne prehrane.

Blagodejno vpliva na:

  • urejanje presnove/prebave,
  • raven energije,
  • razstrupljanje telesa in
  • imunski sistem.

divinita-izdelek-energija

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,299
20.06.2021. ob 17:48
110,161
21.06.2021. ob 19:28
Preberi več