Nekaj uporabnih nasvetov kako izbrati idealni pralni stroj

Oglasno sporočilo, 21. oktober 2021.
Aktualno
Powered by:
Avtor: Ceneje.si

Določene elektronske naprave so močno poenostavile naše življenje in nam olajšale delo. V to kategorijo bele tehnike sodijo tudi pralni stroji.

Pralni stroji sodijo med ključne naprave, ki skrbijo za našo higieno in čistočo. Življenje brez pralnega stroja si praktično ne znamo več predstavljati. V času v sredini 20. stoletja so bili pralni stroji v Sloveniji prava redkost. Danes jih ima praktično vsako gospodinjstvo. Obiski javnih pralnic so v Sloveniji relativno redki, saj je tudi število le-teh omejeno, zato je pomembno, da znate izbrati pravi pralni stroj za vas.

Na kaj pa sploh morate biti pozorni pri nakupu novega pralnega stroja? Izbira je pestra, odločitev pa lahko zahtevna. Zato naj vam na kratko pomagamo z nekaj uporabnimi nasveti na kaj morate biti pozorni pri izbiri novega pralnega stroja. Med pomembnejše faktorje zagotovo sodi energijski razred učinkovitosti. Pralni stroji namreč sodijo med velike potratnike električne energije, zato je pomembno, da bo vaš novi pralni stroj učinkovit in imel nizko porabo energije.

Ključni vidik predstavlja tudi maksimalna teža, ki jo lahko pralni stroj opere. V kolikor pogosto perete je dobro, da izberete pralni stroj, ki lahko sprejme veliko kilogramov. V nasprotnem primeru boste morali pralni stroj prižigati zelo pogosto. To pa se bo na koncu meseca poznalo na vašem računu za električno energijo. Bolje je manjkrat oprati več perila, kot pa velikokrat po malo perila.

Poleg tega je izjemno pomembno, da pralni stroj ni preglasen. Marsikateri pralni stroj je namreč zelo glasen tako pri pranju, kot pri ožemanju. Nižji kot so decibeli, bolj vam bodo hvaležna ušesa in vaši sosedje, ki jih ne bo vznemirjala glasna centrifuga. Ob najtišjih pralnih strojih boste verjetno celo pozabili, da ste sploh dali prati perilo. Ker pa naša stanovanja omejujejo tudi stene je sila pomemben faktor v dimenzijah pralnega stroja. V primeru prostorske stiske se seveda ne boste odločili za ogromne pralne stroje. Pri nakupu in montaži morate torej biti pozorni na višino, globino in širino pralnega stroja. Pogosto odločajo centimetri pri uspešni montaži pralnih strojov.

V kolikor zares pogosto perete je izjemno pomembno, da ima pralni stroj tudi nizko porabo vode. Učinkoviti pralni stroji porabijo le nekaj litrov, potratnejši pa nekaj deset litrov vode ob posameznem pranju. Razlika se ob koncih meseca poznajo tudi na računih, ki jih prejmete s strani vodovoda. Vsi zgoraj navedeni parametri vplivajo tudi na ceno pralnega stroja. Pri nakupu le-tega pa cena ne sme predstavljati poglavitnega faktorja. Za dober in kvaliteten pripomoček, ki vam olajša vsakdan je vredno poseči globlje v žep.

Poleg tega pa lahko novi pralni stroj izberete tudi na podlagi zvestobe določenim blagovnim znamkam. Če imate že druge gospidinjske aparate določenega proizvajalca s katerimi ste izjemno zadovoljni, bi bilo povsem nesmiselno, da bi izbrali pralni stroj drugega proizvajalca. AEG, Beko, Bosch, Elektolux, Gorenje, Miele, Samsung, Siemens ali Whirlpool so le nekatere od najbolj prepoznavnih znamk v branži pralnih strojev.

Najpomembnejše je, da pralni stroj ustreza vašim potrebam in željam. V kolikor živite sami seveda ne boste kupili velikih družinskih pralnih strojev, pač pa manjši pralni stroj, ki bo imel nizko porabo vode in bo poleg tega energetsko učinkovit. V kolikor imate veliko družino in se vaši otroci pogosto umažejo, bo pravi naslov za vas velik pralni stroj z ogromno kapaciteto, da lahko z le enim pranjem operete zvrhan koš perila.

Na naši spletni strani boste zagotovo odkrili pravi pralni stroj za vas. V pregled vam ponujamo več kot štiristo pralnih strojev, ki jih lahko primerjate med seboj. S pomočjo velikega števila filtrov in razvrščanja boste zelo hitro odkrili želeni pralni stroj. Iskanje še nikoli ni bilo enostavnejše, vse kar potrebujete je le nekaj klikov in hitro boste odkrili idealni pralni stroj. Najboljše pa je to, da boste imeli primerjavo cen v različnih trgovinah, tako boste lahko brez težav izbrali najboljšo in najcenejšo ponudbo, ki je trenutno na voljo.

New Report

Close